Chr. Hansen ligger under analytikernes forventninger
Chr. Hansens topchef, Mauricio Graber, har godt et halvt år på bagen i enzymkoncernen.,
Foto: Marie Benzon
Virksomheder Af
Opdateret 8.40 Den danske ingrediensgigant Chr. Hansen ligger en smule under analytikernes forventninger til flere af de centrale nøgletal i det netop offentliggjorte regnskab for første kvartal af 2018/19.

Koncernens forventninger fastholdes, da den organiske vækst ligger på 10 pct. og dermed ligger inden for intervallet 9-11 pct., der er koncernes egen forventning til væksten for hele året.

Analytikerestimaterne ligger her ligeledes på 10 pct.

ebit-marginen før særlige poster landede på 26,3 pct. mod konsensus om 26,6 pct. og en margin på 25,4 pct. for et år siden.

Omsætningen landede på 269,4 mio, kr, mod et analytikerestimat på 274 mio. euro, og det realiserede ebit-resultat nåede 70,8 mio. euro, hvor analytikerne forventede, at resultatet ville være 73 mio. kr.

Overskuddet før skat var på 66,4 mio. euro mod 60,4 mio. euro for et år siden. Og efter skat lød det på 51,1 mio. euro mod 46,5 mio. euro i første kvartal 2017/18.

Topledelsen selv er tilfreds med kvartalet.

"Vi er begejstrede for den solide start på året og lever op til den overordnede forventning til hele regnskabsåret. Vores pipeline  af produkter, der sendes på markedet i år, er alle meget lovende inden for alle tre forretningsområder og vil støtte vækstpotentialet i Chr. Hansen," siger Mauricio Graber, der er adm. direktør i Chr. Hansen.

Toppede i slutningen af 2018

Chr. Hansen-aktien har igennem de seneste fem år løftet sig fra niveauet 210 til i den seneste tid at ligge over 600, hvor den kommer fra endnu højere niveauer. I slutningen af 2018 toppede den i kurs 687, og har siden taget en tur nedover sammen med stort set alle andre aktier.

Den nåede et bundniveau i kurs 572 kort før nytår og har siden haft en kraftig stigning op til gårsdagens lukkekurs på 623, der var en konsekvens af en forholdsvis beskeden stigning forud for kvartalsregnskabet.

Aktien anses af de fleste analytikere for meget højt prissat med en P/E over 50 for året 2018. P/E står for price earnings og illustrerer betalingen for 1 kr. af overskuddet.

Men ingredienskæmpen betragtes som meget stabilt kørende og forholdsvis ufølsom over for konjunkturudsving, hvilket får mange investorer til at betragte aktien som forholdsvis sikker havn.
NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Porsche advarer britiske kunder om prisstigning på 10 pct. ved hårdt brexit

  Ole Troelsø i audiens på verdens mest berømte vingård, hvor en flaske kan koste flere millioner

  Danske topchefer kritiseres for løn, der runder 50 millioner – i USA tjente verdens ti rigeste hedgefondchefer over 50 milliarder i 2018

  Går du i salgstanker? Så er det nu, du skal rykke

  Oplev luksus i en shippingcontainer

  Mord, sex og løgne på den finurlige måde i Christina Hesselholdts flotte nye roman

  Gå på opdagelse i Frida Kahlos charmerende kvarter

  Femstjernede popsange fra Nikolaj Nørlund og Naja Marie Aidt

  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"