Chr. Hansen ligger under analytikernes forventninger
Chr. Hansens topchef, Mauricio Graber, har godt et halvt år på bagen i enzymkoncernen.,
Foto: Marie Benzon
Virksomheder Af
Opdateret 8.40 Den danske ingrediensgigant Chr. Hansen ligger en smule under analytikernes forventninger til flere af de centrale nøgletal i det netop offentliggjorte regnskab for første kvartal af 2018/19.

Koncernens forventninger fastholdes, da den organiske vækst ligger på 10 pct. og dermed ligger inden for intervallet 9-11 pct., der er koncernes egen forventning til væksten for hele året.

Analytikerestimaterne ligger her ligeledes på 10 pct.

ebit-marginen før særlige poster landede på 26,3 pct. mod konsensus om 26,6 pct. og en margin på 25,4 pct. for et år siden.

Omsætningen landede på 269,4 mio, kr, mod et analytikerestimat på 274 mio. euro, og det realiserede ebit-resultat nåede 70,8 mio. euro, hvor analytikerne forventede, at resultatet ville være 73 mio. kr.

Overskuddet før skat var på 66,4 mio. euro mod 60,4 mio. euro for et år siden. Og efter skat lød det på 51,1 mio. euro mod 46,5 mio. euro i første kvartal 2017/18.

Topledelsen selv er tilfreds med kvartalet.

"Vi er begejstrede for den solide start på året og lever op til den overordnede forventning til hele regnskabsåret. Vores pipeline  af produkter, der sendes på markedet i år, er alle meget lovende inden for alle tre forretningsområder og vil støtte vækstpotentialet i Chr. Hansen," siger Mauricio Graber, der er adm. direktør i Chr. Hansen.

Toppede i slutningen af 2018

Chr. Hansen-aktien har igennem de seneste fem år løftet sig fra niveauet 210 til i den seneste tid at ligge over 600, hvor den kommer fra endnu højere niveauer. I slutningen af 2018 toppede den i kurs 687, og har siden taget en tur nedover sammen med stort set alle andre aktier.

Den nåede et bundniveau i kurs 572 kort før nytår og har siden haft en kraftig stigning op til gårsdagens lukkekurs på 623, der var en konsekvens af en forholdsvis beskeden stigning forud for kvartalsregnskabet.

Aktien anses af de fleste analytikere for meget højt prissat med en P/E over 50 for året 2018. P/E står for price earnings og illustrerer betalingen for 1 kr. af overskuddet.

Men ingredienskæmpen betragtes som meget stabilt kørende og forholdsvis ufølsom over for konjunkturudsving, hvilket får mange investorer til at betragte aktien som forholdsvis sikker havn.


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Banker veksler gerne dine kroner til anden valuta, men smækker kassen i for at veksle rejsevaluta til danske kroner

Aktier: Overordnede stigninger i Asien på handelshåb

Denne aktie er steget med ca. 700 pct. på tre måneder i næste uge lander regnskabet

Iværksættere spinder deres første overskud på storbykvinder, der vil have økologisk og dyrt garn

Over halvdelen af Visa-betalinger uden for USA er trådløse

Det sker i dag

USA vil efterforske techgiganters forretningsmetoder

USA: Aktierne fik ekstra rygstød af en bekræftelse af nye forhandlinger mellem Kina og USA

Snapchat-aktie belønnes i eftermarkedet efter regnskab