Ørsted aflyser salget af Radius
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Ørsted aflyser nu officielt salget af Radius. Det skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Der sker efter, at Finansministeret i går meddelte, at "der ikke længere er den fornødne politiske opbakning til at fortsætte den igangværende strukturerede salgsproces vedr. den danske eldistributionsforretning, privatkundeforretning for el og gas samt forretningen for udendørsbelysning," skriver Ørsted.

På den baggrund har bestyrelsen mandag valgt at afbryde processen, der skulle være kørt i mål i løbet af de første seks måneder af 2019.

Som ørsted også skrev i en fondsbørsmeddelelse søndag, skrives det igen, at det fortsat er bestyrelsens vurdering, at Ørsted ikke er den bedste langsigtede ejer af Radius og de andre nævnte forretningen. I stedet er det i både selskabets, aktionærernes og kundernes interesse, at de overgår til et nyt ejerskab, så Ørsted kan koncentrere sig om at "skabe et globalt førende selskab inden for grøn energi".

Det betyder, at Radius og de andre aktiviteter, som har været sat til salg, fortsat vil blive klassificeret som bestemt for frasalg, og at Ørsted vil fortsætte med at afdække mulighederne for at skille sig af med forretningerne.

Her nævnes det som en mulighed, at en mulighed kan være, at udskille de pågældende forretninger til Ørsteds aktionærer. Staten ejer 50,1 pct. af Ørsted, mens det andelsejede SEAS-NVE, som har været nævnt blandt budgiverne, ejer lige 9,5 pct. af Ørsted. 

Det igangværende arbejde med at udskille de nævnte aktiviteter i et selvstændigt selskab vil derfor fortsætte, skriver Ørsted og påpeger, at fondsbørsmeddelelsen ikke har nogen indflydelse på Ørsteds finansielle forventninger til regnskabsåret 2018.

Ørsted fremlægger årsregnskab 31. januar.

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Et sted under jorden i København gemmer Kim Mikkelsen dyre dråber for 20 millioner: Her er hans bedste køb til dato

Niels Lunde holder øje med kødkrigen mellem Flammen og Ilden: Er du ikke unik, er du nem at kopiere

Kina finder nye våben i kamp mod Trump

Nyt princip ville hive 2 mia kr ud af Socialdemokratiets 2025-plan: "Vi spiser vores egen medicin fremadrettet"

Søren Skous løfter fra generalforsamlingen: Fire nye nøgletal til hver eneste kvartalseksamen

Danske Rederier hiver Torm-direktør ind som formand

Kontroversielt investortip: Køb kun danske aktier - "Kan godt være farligt set fra bankernes side"

Huawei klar med eget styresystem, hvis USA fastholder forbud