Ørsted aflyser salget af Radius
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Ørsted aflyser nu officielt salget af Radius. Det skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Der sker efter, at Finansministeret i går meddelte, at "der ikke længere er den fornødne politiske opbakning til at fortsætte den igangværende strukturerede salgsproces vedr. den danske eldistributionsforretning, privatkundeforretning for el og gas samt forretningen for udendørsbelysning," skriver Ørsted.

På den baggrund har bestyrelsen mandag valgt at afbryde processen, der skulle være kørt i mål i løbet af de første seks måneder af 2019.

Som ørsted også skrev i en fondsbørsmeddelelse søndag, skrives det igen, at det fortsat er bestyrelsens vurdering, at Ørsted ikke er den bedste langsigtede ejer af Radius og de andre nævnte forretningen. I stedet er det i både selskabets, aktionærernes og kundernes interesse, at de overgår til et nyt ejerskab, så Ørsted kan koncentrere sig om at "skabe et globalt førende selskab inden for grøn energi".

Det betyder, at Radius og de andre aktiviteter, som har været sat til salg, fortsat vil blive klassificeret som bestemt for frasalg, og at Ørsted vil fortsætte med at afdække mulighederne for at skille sig af med forretningerne.

Her nævnes det som en mulighed, at en mulighed kan være, at udskille de pågældende forretninger til Ørsteds aktionærer. Staten ejer 50,1 pct. af Ørsted, mens det andelsejede SEAS-NVE, som har været nævnt blandt budgiverne, ejer lige 9,5 pct. af Ørsted. 

Det igangværende arbejde med at udskille de nævnte aktiviteter i et selvstændigt selskab vil derfor fortsætte, skriver Ørsted og påpeger, at fondsbørsmeddelelsen ikke har nogen indflydelse på Ørsteds finansielle forventninger til regnskabsåret 2018.

Ørsted fremlægger årsregnskab 31. januar.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Aarhus-familie sælger livsværk til kapitalfond: "Der bliver ingen Ferrari'er til os"

Aktier: Handelsrygter løftede stemningnen

Analyse: Hvor flyver den sårede tiger hen, Maix?

Investorerne strøg ud af aktive fonde i USA i december: "Bevægelsen var enorm"

Netflix falder efter regnskab

Blackrock ejer nu mindre end 5 pct. af Genmab

Estland dropper regel mod hvidvaskning af penge

Medie: Mærsk tæt på salg af Hamburg Süds bulk- og tankforretning

Medie: USA overvejer at rulle Kina-told tilbage - Finansministerium afviser det