Virksomheder Af
Aktien i den tyske producent af bildele Continental lå tidligere på dagen til et fald på godt 2 pct. efter offentliggørelsen af foreløbige regnskabstal for fjerde kvartal og forventninger om en presset indtjeningsmargin i 2019.

Men siden har stemningen om aktien ændret sig, og faldet er blevet skiftet ud med et plus på 1,3 pct.

Meldingen om, at selskabet fortsat planlægger en børsnotering af sin Powertrain-division i midten af året, kan have hjulpet aktien.

En foreløbig opførelse af tallene for fjerde kvartal viser et justeret driftsresultat i perioden på 1,1 mia. euro mod 1,31 mia. euro i samme periode sidste år. For hele året blev det dermed til et driftsresultat på 4,1 mia. euro og en margin på 9,2 pct. mod 4,75 mia. euro og en driftsmargin på 10,8 pct. i 2017.

- Som frygtet blev faldet på bilmarkedet intensiveret betydeligt igen i fjerde kvartal. Dette, kombineret med de store forandringer i vores industri, reducerer vores vækstrate, siger administrerende direktør i Continental Elmar Degenhart ifølge Reuters.

For i år ventes en justeret driftsmargin (EBIT) på 8-9 pct., da en ventet nedgang på bilmarkedet og industriens omkostningskrævende skifte fra forbrændingsmotorer til elbiler koster på indtjeningen.

Continental venter dog i år en fremgang i omsætningen til et salg mellem 45 og 47 mia. euro fra 44,4 mia. i 2018.

Mandag viste tal fra den kinesiske sammenslutning af bilforhandlere, CAAM, et fald i salget af biler, lastbiler og busser i Kina på 2,8 pct. til 28,1 mio. i 2018. I december alene faldt salget med 13 pct. fra samme måned året forinden, hvilket var sjette måned i træk med fald.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Aarhus-familie sælger livsværk til kapitalfond: "Der bliver ingen Ferrari'er til os"

Aktier: Handelsrygter løftede stemningnen

Analyse: Hvor flyver den sårede tiger hen, Maix?

Investorerne strøg ud af aktive fonde i USA i december: "Bevægelsen var enorm"

Netflix falder efter regnskab

Blackrock ejer nu mindre end 5 pct. af Genmab

Estland dropper regel mod hvidvaskning af penge

Medie: Mærsk tæt på salg af Hamburg Süds bulk- og tankforretning

Medie: USA overvejer at rulle Kina-told tilbage - Finansministerium afviser det