Virksomheder Af
Aktien i den tyske producent af bildele Continental lå tidligere på dagen til et fald på godt 2 pct. efter offentliggørelsen af foreløbige regnskabstal for fjerde kvartal og forventninger om en presset indtjeningsmargin i 2019.

Men siden har stemningen om aktien ændret sig, og faldet er blevet skiftet ud med et plus på 1,3 pct.

Meldingen om, at selskabet fortsat planlægger en børsnotering af sin Powertrain-division i midten af året, kan have hjulpet aktien.

En foreløbig opførelse af tallene for fjerde kvartal viser et justeret driftsresultat i perioden på 1,1 mia. euro mod 1,31 mia. euro i samme periode sidste år. For hele året blev det dermed til et driftsresultat på 4,1 mia. euro og en margin på 9,2 pct. mod 4,75 mia. euro og en driftsmargin på 10,8 pct. i 2017.

- Som frygtet blev faldet på bilmarkedet intensiveret betydeligt igen i fjerde kvartal. Dette, kombineret med de store forandringer i vores industri, reducerer vores vækstrate, siger administrerende direktør i Continental Elmar Degenhart ifølge Reuters.

For i år ventes en justeret driftsmargin (EBIT) på 8-9 pct., da en ventet nedgang på bilmarkedet og industriens omkostningskrævende skifte fra forbrændingsmotorer til elbiler koster på indtjeningen.

Continental venter dog i år en fremgang i omsætningen til et salg mellem 45 og 47 mia. euro fra 44,4 mia. i 2018.

Mandag viste tal fra den kinesiske sammenslutning af bilforhandlere, CAAM, et fald i salget af biler, lastbiler og busser i Kina på 2,8 pct. til 28,1 mio. i 2018. I december alene faldt salget med 13 pct. fra samme måned året forinden, hvilket var sjette måned i træk med fald.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerKøb øl-aktier: De skummer over nu

Annoncørbetalt
indhold af Investtech

Forsiden lige nu


Økonomer blander sig i valgkampen: Det er et oplagt tidspunkt at lave flere reformer på arbejdsmarkedet

Nu vender Thulesen ryggen til Mette F: S må rode alene med egen blok

Efterspørgsel på genbrugsplast eksploderer: "Vi mærker den stigende efterspørgsel på daglig basis"

Helle Ib: DF blokerer for Mette Frederiksens powershopping

Aktieluk i USA: Mildere kurs over for Huawei løftede aktierne

Fransk enke sagsøger Boeing for 276 millioner dollar

Theresa May vil lade Underhuset stemme om ny folkeafstemning om brexit

Ny måling: Danskerne er splittet om højere skatter for ekstra velfærd

Cityring står foran voldgiftsag i milliardklassen