Sydbank: Bag de nyeste salgstal for Genmabs pengemaskine darzalex ligger 10 pct fremgang
Topchef i Genmab Jan van de Winkel.
Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Selv om det på overfladen ser anderledes ud, så er Genmabs amerikanske salg af kræftmidlet Darzalex faktisk underliggende gået frem i november sammenlignet med måneden før.

Det bemærker senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank, efter at data fra det amerikanske analysehus Symphony Health har vist, at Darzalex i november solgte for 127,33 mio. dollar i USA mod 127,50 mio. dollar i oktober.

- Vi bemærker i forbindelse med salget i november i forhold til oktober, at der er to "klinikdage" (arbejdsdage) færre i november i forhold til oktober 2018.

  - Korrigeret for de færre "klinikdage" viser Darzalex en underliggende fremgang på 10 pct. i november i forhold til oktober. Vi anser på den baggrund salget i november som stærkt, skriver Søren Løntoft Hansen i en kommentar.

Han skynder sig at tilføje, at Genmab-investorerne ikke bør dvæle for meget ved udviklingen i en enkelt måned, men i stedet kan bruge dataene fra Symphony Health som en markør for en tendens.

Den seneste måneds salgstal ændrer heller ikke ved Sydbank-analytikerens forventninger til Darzalex-salget for i år, hvor der fortsat ventes et globalt salg på 2055 mio. dollar.

- Vi ser et salg i USA på 1225 mio. dollar, som afspejler en gennemsnitlig månedlig vækst for Darzalex i USA på cirka 4 pct. i 2018 som en konsekvens af fortsat markedspenetrering (specielt i anden linjebehandling) i USA, skriver Søren Løntoft Hansen.

For i år regner Genmab selv med et samlet Darzalex-salg på 2-2,3 mia. dollar.

Det er Genmabs partner Janssen, der står for selve salget af Darzalex, og Genmab modtager blot royalties eller procenter af salget. Genmabs egne indtægter fra Darzalex-salget ventes at løbe op i 1750 mio. kr. i år.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Socialdemokratiets store økonomiske plan har gjort støttepartierne rasende: "Det er en mindre skandale"

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre

International nethandel presser Legos kamp mod kopierne

Aktier: Generelle stigninger i Asien - japansk minus vendt til plus

S vil finde 10 mia kr i nye skatter og besparelser: Se her, hvem der skal betale

Det kan vi lære: Den store test af raketten Abacus

Dansk Folkepartis vælgerflugt tager til: Får laveste opbakning i syv år i ny måling