Virksomheder Af
Amerikanske Scana Corp. var den mest stigende aktie i S&P 500-indekset, da den gik op med 6,3 pct. på en fredag, hvor markedet faldt med 1,9 pct.

Baggrunden for fremgangen var, at myndighederne i delstaten South Carolina - med visse betingelser - har godkendt Dominion Energys overtagelse af Scana for 7,9 mia. dollar, skriver Bloomberg News.

Det er næsten et år siden, at overtagelsen blev annonceret.

Scana har været hårdt ramt, efter forsyningskoncernen valgte at droppe opførelsen af et atomkraftværk, V.C. Summer, efter selskabet allerede havde investeret 4,9 mia. dollar i projektet. Årsagen til beslutningen var, at omkostningerne var løbet løbsk.

Dominions overtagelse af Scana er det største i USA blandt foreslåede opkøb i forsyningssektoren, som mangler endelig godkendelse.

For købet af Scana har udfordringen været en langstrakt debat, om Dominions bud indeholdt tilstrækkelig med beskyttelse af elforbrugerne mod prisforhøjelser. I den anden vægtskål har vejet frygten for en konkurs, som ville have efterladt forbrugeren uden elforsyning.

- Det er ikke klart, at Scana kan overleve. Planen, som Dominion har tilbudt, vil skabe sikkerhed, sagde Elliott Lamm fra South Carolinas Public Service Commission fredag på mødet inden afstemningen i kommissionen.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Økonomer blander sig i valgkampen: Det er et oplagt tidspunkt at lave flere reformer på arbejdsmarkedet

Nu vender Thulesen ryggen til Mette F: S må rode alene med egen blok

Efterspørgsel på genbrugsplast eksploderer: "Vi mærker den stigende efterspørgsel på daglig basis"

Helle Ib: DF blokerer for Mette Frederiksens powershopping

Aktieluk i USA: Mildere kurs over for Huawei løftede aktierne

Fransk enke sagsøger Boeing for 276 millioner dollar

Theresa May vil lade Underhuset stemme om ny folkeafstemning om brexit

Ny måling: Danskerne er splittet om højere skatter for ekstra velfærd

Cityring står foran voldgiftsag i milliardklassen