Virksomheder Af
Amerikanske Scana Corp. var den mest stigende aktie i S&P 500-indekset, da den gik op med 6,3 pct. på en fredag, hvor markedet faldt med 1,9 pct.

Baggrunden for fremgangen var, at myndighederne i delstaten South Carolina - med visse betingelser - har godkendt Dominion Energys overtagelse af Scana for 7,9 mia. dollar, skriver Bloomberg News.

Det er næsten et år siden, at overtagelsen blev annonceret.

Scana har været hårdt ramt, efter forsyningskoncernen valgte at droppe opførelsen af et atomkraftværk, V.C. Summer, efter selskabet allerede havde investeret 4,9 mia. dollar i projektet. Årsagen til beslutningen var, at omkostningerne var løbet løbsk.

Dominions overtagelse af Scana er det største i USA blandt foreslåede opkøb i forsyningssektoren, som mangler endelig godkendelse.

For købet af Scana har udfordringen været en langstrakt debat, om Dominions bud indeholdt tilstrækkelig med beskyttelse af elforbrugerne mod prisforhøjelser. I den anden vægtskål har vejet frygten for en konkurs, som ville have efterladt forbrugeren uden elforsyning.

- Det er ikke klart, at Scana kan overleve. Planen, som Dominion har tilbudt, vil skabe sikkerhed, sagde Elliott Lamm fra South Carolinas Public Service Commission fredag på mødet inden afstemningen i kommissionen.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


DSV-formand: Vi vil være blandt de største

Analyse: Afgørende dage venter May, som nu får brug for Labours hjælp

Historisk mange udskiftninger i bestyrelsestoppen

Svært for Løkke at gentage 2011-scoop

Aktier: Bankfest på Wall Street onsdag

Privathospitaler øjner guld i Løkkes reform

Theresa May overlever mistillidsafstemning i Underhuset

Analyse: DSV skal vokse og det skal gå stærkt

Jyske Bank vil sælge datterbank i Gibraltar: "Bedre at andre tager over fremadrettet"