Arla køber osteforretning i Mellemøsten
Ifølge Arlas adm. direktør, Peder Tuborgh, skaber købet af Mondeléz smelteostforretning helt nye muligheder i Mellemøsten.
Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger
Virksomheder Af
Mejerikoncernen Arla køber den amerikanske fødevareproducent Mondeléz' smelteostforretning i Mellemøsten.

Det oplyser Arla torsdag i en pressemeddelelse. Arla oplyser ikke prisen for virksomheden.

"Dette opkøb åbner helt nye muligheder for os i Mellemøsten og Nordafrika. Vi har en veletableret og voksende forretning i Mellemøsten og et godt kendskab til vores forbrugere og kunder i denne del af verden. Denne handel passer derfor særdeles godt ind i vores strategi," udtaler  Arlas adm. direktør, Peder Tuborgh.

Mondeléz smelteostforretning er samlet under brandnavnet Kraft.

Arla forventer, at salget inden for detailhandel og foodservice i Mellemøsten og Nordafrika når op på 560 mio. euro, svarende til 4,2 mia. kr., i år.

Længe ønsket udvidelse af kapaciteten
Overtagelsen af Mondeléz smelteostforretning giver Arla ejerskab af et moderne osteproduktionsanlæg i Bahrain. Indtil nu har de fleste af Arlas produkter, der sælges i Mellemøsten og Nordafrika, været fremstillet i Europa, og købet giver en længe ønsket kapacitetsforøgelse, skriver Arla.

Arla omsatte sidste år for 77 mia. kr. og havde et overskud på 2,8 mia.kr. Arla er ejet af 11.300 landmænd i bl.a. Danmark, Sverige, Tyskland og Storbritannien.  

Arla lancerede tidligere i år en treårig spareplan, der skal skabe besparelser og effektiviseringer for næsten 3 mia. kr. Som følge af spareplanen har Arla i to omgange i år lanceret fyringsrunder, hvor hhv. 195 og 140 jobs blev nedlagt.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler



Forsiden lige nu


Aktieanalysechef: "Det her er endnu et tegn på det førerskab som Ørsted har"

Ørsted sejrer i stor udbudsrunde - foretrukket til havvindmøllepark i New York

Negativ rente tvinger storbanker til at sadle om: "Det er en udfordring"

Trump: USA har ødelagt iransk drone i Hormuzstrædet

Golfklub trodser tendensen og skaber medlemsvækst: "Havde jeg forventet, at medlemstallet ville stige med over 250? Ikke i mine vildeste drømme"

Uafhængig formueforvalter har solgt ud af aktier: Kursfald truer forude

Aktiestatus i USA: Netflix får stryg efter regnskab

Topchefen i Danske Bank vil ikke sige, hvor han ser fejl og mangler: "Men jeg vil godt sige, hvad der karakteriserer en god bank"

Markedet lukker: DSV blev presset i bund efter Panalpina-tal