MHI Vestas bekræfter: Med i planer om gigantisk offshorepark i Vietnam
Foto: Michael Drost-Hansen / Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Havmøllefabrikanten MHI Vestas, som er ejet af Vestas og Mitsubishi Heavy Industries, deltager i planlægningen af det gigantiske vietnamesisk havmølleprojekt Ke Ga, der kan få en kapacitet på 3,4 gigawatt og kræve investering på 11,9 mia. dollar.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til en meddelelse fra det Singapore-baserede energiselskab Enterprize Energy Group, der vil udvikle projektet i faser på 600 megawatt.

Ifølge udviklerens bestyrelsesformand, Ian Hatton, vil den franske storbank Société Générale føre an i forhold til finansieringen, mens MHI Vestas ifølge Bloomberg News har bekræftet sin deltagelse, men afviser at kommentere på detaljerne.

Enterprize Energy har et mål om, at de første møller i projektet skal kunne levere strøm til nettet inden udgangen af 2022, mens parken ventes fuldt udbygget fem år senere.

- Ke Ga projektet vil blive større end den samlede offshore-kapacitet, der er installeret i Asien-Stillehavsregionen i løbet af 2017 og 2018. Det gør det til et meget ambitiøst projekt, for et land der her beskeden erfaring med at integrere vedvarende energi til nettet, siger analytiker Itamar Orlandi fra Bloomberg New Energy Finance.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Seniorstrateg: Solide udmeldinger fra amerikanske banker - men indtjeningen vil falde

Case: Kan du hjælpe Lagkagehuset?

DSV-topchef om milliardbud: Vi gør det fordi vi synes det er rigtigt - jeg nægter at underlægge mig noget pres

Tiltalt Genan-stifter på afhøringsbænken: "Beklager, jeg skal prøve at tale lidt langsommere"

Lars Larsen om opfordring til køb af Silkeborg IF: "Man skal ikke tro, at "det rige svin" bare altid står klar med pengepungen"

Morten Kongshaug: Her skal du placere dine penge mens brexit-uro raser

Firma satser på nye luksusboliger trods fald i projektsalg: "Jeg kender ikke til andre steder, hvor man kan få en villa på vandet"

Corbyn vil vælte May onsdag aften: Her er de mulige udfald