MHI Vestas bekræfter: Med i planer om gigantisk offshorepark i Vietnam
Foto: Michael Drost-Hansen / Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Havmøllefabrikanten MHI Vestas, som er ejet af Vestas og Mitsubishi Heavy Industries, deltager i planlægningen af det gigantiske vietnamesisk havmølleprojekt Ke Ga, der kan få en kapacitet på 3,4 gigawatt og kræve investering på 11,9 mia. dollar.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til en meddelelse fra det Singapore-baserede energiselskab Enterprize Energy Group, der vil udvikle projektet i faser på 600 megawatt.

Ifølge udviklerens bestyrelsesformand, Ian Hatton, vil den franske storbank Société Générale føre an i forhold til finansieringen, mens MHI Vestas ifølge Bloomberg News har bekræftet sin deltagelse, men afviser at kommentere på detaljerne.

Enterprize Energy har et mål om, at de første møller i projektet skal kunne levere strøm til nettet inden udgangen af 2022, mens parken ventes fuldt udbygget fem år senere.

- Ke Ga projektet vil blive større end den samlede offshore-kapacitet, der er installeret i Asien-Stillehavsregionen i løbet af 2017 og 2018. Det gør det til et meget ambitiøst projekt, for et land der her beskeden erfaring med at integrere vedvarende energi til nettet, siger analytiker Itamar Orlandi fra Bloomberg New Energy Finance.
NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerVæk med papirkvitteringer: Sådan bliver du digital

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


Helle Ib: Lars Løkkes SV-tanke kom lidt klodset fra start

B&O-forhandlere savner nye produkter: Nu får de kostbart kæmpe-tv til efteråret

"Det sidste man skal gøre er jo ting, man ikke synes er rigtige. Så må man finde et andet job"

Schweiziske vælgere godkender skattefordele til multinationale firmaer

Ny meningsmåling: To blå partier under spærregrænsen

Dansk laboratorietest: Diesel forurener mindre end benzin

Skal du snart ud at rejse: Ny undersøgelse viser de bedste og værste lufthavne og flyselskaber

Ambu indgår amerikansk samarbejde om distribution

S vil skære udslip af drivhusgasser 60 pct. i 2030