Japansk spilgigant stiger på positiv og imødeset lancering
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Japanske Nintendo, der er kendt for at udvikle spil til konsol, har fredag en god dag på børsen i Tokyo i forbindelse med lanceringen af et af selskabets mest imødesete spil i indeværende år.

Spillet "Super Smash Bros. Ultimate," hvor forskellige karakterer kæmper mod hinanden, er således sendt på markedet fredag, og det er sket med gode og positive anmeldelser i ryggen.

Ifølge Metacritic, som indsamler omtale omkring eksempelvis spil, har den seneste udgave fået en af de bedste modtagelser blandt brugerne og anmelderne i "Super Smash Bros."-serien.

"Det er et af de mest imødeset spil i selskabets pipeline for i år. Og i "Super Smash Bros."-serien er det et af de største og mest vigtige spil, blandt andet fordi det har det største udvalg af karakterer, der kan spilles med," siger Atul Goyal, senioranalytiker i Jefferies, i et interview med Bloomberg TV.

Nintendo har da også grund til at håbe på et stort salg af "Super Smash Bros. Ultimate", da selskabet for hele det igangværende regnskabsår, som løber til slutningen af marts næste år, regner med at nå en samlet omsætning på 1200 mia. yen.

Til sammenligning viste halvårsregnskabet i slutningen af oktober, at selskabet efter årets første seks måneder blot havde solgt for 389 mia. yen - altså knap en tredjedel af det forventede for hele året.

Fredagens spillancering har bidraget til at sende Nintendo-aktien op med 2,4 pct. på børsen i Tokyo, hvor de ledende indeks, Nikkei og Topix, samtidig noterer stigninger på henholdsvis 0,8 pct. og 0,7 pct.

Kursstigningen luner for Nintendo-aktien, der i løbet af det snart forgangne kalenderår er faldet 20,5 pct.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Dansk pensionsgigant oplever tysk shitstorm efter milliard-investering i Berlins arbejderkvarter

Danmarks måske mest ukendte erhvervsnetværk: "Vi har alle haft en bjørneskindshue på - og det er altså noget særligt"

Arasjöns frosne vand blev isbryder mellem far og søn

Medicinalgigant efter aktie-smæk til 262 mia. kr.: "Absurd konspirationsteori"

Børsens kunstanmelder anbefaler årets smukkeste kunstbøger

Danmarks økonomi får topkarakter trods hvidvasksag

Måling: Nyt center på Lindholm splitter befolkningen

Svingmesteren fra BMW er tilbage i fin form

Han fik et uimodståeligt tilbud: "Når man bliver stillet over for sådan en udfordring, så skal man tage den"