Virksomheder Af
Emballageproducenten Brdr. Hartmann er ramt af den svage argentinske økonomi, der er ramt af hyperinflation. Men alligevel er koncernen meget glad for at være i det sydamerikanske land.

"Vores forretning i Argentina har det faktisk rigtigt godt, hvis vi ser bort fra hyperinflationen. Det er et marked, vi er rigtig glade for at være på," siger Torben Rosenkrantz-Theil, der er administrerende direktør i Hartmann, til Ritzau Finans.

Hartmanns tre fabrikker i Argentina fremstiller ægge- og frugtemballage, og aktiviteterne udgør under 10 pct. af det samlede emballagesalg i Hartmann.

Hyperinflation førte til nedjustering 

Af regnskabet fremgår det, at der i 2018 er skabt en kraftig vækst i emballagesalget og også en forbedring i produktionseffektiviteten i landet.

"Grundlæggende er den argentinske forretning sund, og den har det godt. Og det er et marked, hvor vi fortsat ønsker at være," siger direktøren.

Blandt andet den argentinske hyperinflation var medvirkende til, at Hartmann i oktober valgte at nedjustere forventningerne til hele 2018 til en omsætning på 2,1-2,2 mia. kr., hvilket er 100 mio. kr. mindre end tidligere.

Overskudsgraden ventes fortsat at være på 10 pct. for hele 2018, efter at den i tredje kvartal landede på 5,4 pct. mod 12,4 pct. i perioden 2017. Både forventningen til overskudsgraden og tallet for kvartalet er opgjort eksklusive justeringen for hyperinflation.

Regner man korrektionen for hyperinflation på 39 mio. kr. med, var overskudsgraden i tredje kvartal på bare 2,9 pct.

Argentinas inflationsrate har i år været over 30 pct., og dermed er landet teknisk set ramt af hyperinflation. Landet har - siden Hartmann kom til i 2015 - haft en årlig inflation i niveauet 25 pct. - men i maj røg den over de 30 - og over hele året ligger den gennemsnitlige inflation på 29 pct., når man kigger på perioden fra januar til og med september.


Tænk hvis der fandtes en radioavis for erhvervslivet?
Det gør der heldigvis. Den hedder Børsen Morgenbriefing.

Børsen Morgenbriefing er en daglig podcast, der giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På syv minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang og en opdatering på aktiemarkederne.

Lyt her eller abonnér på Børsen Morgenbriefing i din favorit podcast-app.Abonnér på podcasten her:

   

Guide: Så let er det at lytte til Børsen Morgenbriefing på telefonen:


Gå ind i din podcast-app og søg på Børsen Morgenbriefing. Se hvordan i videoen herunder:Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mærsk-formand og Lego-topchef: Vi klarer den grønne omstilling uden Trump

Hagemann Snabe: "Der har været kritik af, om det ikke er eliten der mødes hernede. Jo, det er det, men det er også dem, der kan flytte noget"

Stor udskiftning i bestyrelsestoppen for andet år i træk

Regnskab har kostet Topdanmark 3 mia kr - analytikere vender tommelfingeren nedad

Enhedslistens statsrevisor er langt fra enig med sine kolleger om skatteforlig i udbyttesag: "Det er himmelråbende"

Arla satser 300 mio kr på nyt innovationscenter til sin allermest lønsomme mia-forretning

Rapport: Politiet frabad sig oplysninger om nye store hvidvasksager

Alm. Brand Bank efter påbud og kritik fra Finanstilsynet: Vi er ikke i krise

Statsrevisorer i hård kritik af tre ministerier og politiets hvidvaskindsats