Vattenfalls vindmøller kompenserer for tilbagegang i varmeaktiviteter
Foto: Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Vinddivisionen hos den svenske energikoncern Vattenfall har vist gode takter i årets første ni måneder, hvor positive pris- og valutaeffekter og nytilføjet kapacitet har bidraget til en positiv resultatudvikling.

I løbet af årets første ni måneder har vindaktiviteterne skabt et underliggende resultat på 1902 mio. svenske kr. mod 752 mio. svenske kr. i samme periode året før.

Ses isoleret på tredje kvartal var der tale om et underliggende overskud i divisionen på 264 mio. svenske kr. mod et underskud på 300 mio. svenske kr. i samme periode sidste år.

Omvendt har Vattensfalls varmedivision præsteret skidt og givet et underliggende underskud i tredje kvartal på 765 mio. svenske kr. mod et underskud på 321 mio. svenske kr. året før.

For årets første tre kvartaler er resultatet i varmedivisionen faldet fra 2,4 mia. svenske kr. til blot 260 mio. svenske kr. målt på det underliggende resultat.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Helle Ib: Læg mærke til fire ting ved Venstres nye ledelse

Her er McLarens opfattelse af en hverdagsbil

Venstre vælger Inger Støjberg som ny næstformand

Jakob Ellemann-Jensen er nu officielt Venstres nye formand

Danskere køber sig ind i svensk kæde: "Vi skal op på 25 restauranter i alt"

Uffe Ellemann vil ikke blande sig i, hvordan Venstre skal ledes: "Gamle formænd og farmænd skal ses og ikke høres"

Hvor solen stråler lidt klarere

Dansk erhvervsliv ønsker Jakob Ellemann-Jensen tillykke med topposten i Venstre: Ser frem til samarbejdet