Vattenfalls vindmøller kompenserer for tilbagegang i varmeaktiviteter
Foto: Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Vinddivisionen hos den svenske energikoncern Vattenfall har vist gode takter i årets første ni måneder, hvor positive pris- og valutaeffekter og nytilføjet kapacitet har bidraget til en positiv resultatudvikling.

I løbet af årets første ni måneder har vindaktiviteterne skabt et underliggende resultat på 1902 mio. svenske kr. mod 752 mio. svenske kr. i samme periode året før.

Ses isoleret på tredje kvartal var der tale om et underliggende overskud i divisionen på 264 mio. svenske kr. mod et underskud på 300 mio. svenske kr. i samme periode sidste år.

Omvendt har Vattensfalls varmedivision præsteret skidt og givet et underliggende underskud i tredje kvartal på 765 mio. svenske kr. mod et underskud på 321 mio. svenske kr. året før.

For årets første tre kvartaler er resultatet i varmedivisionen faldet fra 2,4 mia. svenske kr. til blot 260 mio. svenske kr. målt på det underliggende resultat.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Lars Larsen er gået bort - 71 år gammel

Analyse: Trumps folk indikerer nye skattelettelser – markedet vender 180 grader

Obligationer giver aktier kraftigt baghjul på afkastet

Slut med Norwegians bank: Flyselskab fokuserer på kerneforretningen

Boligejere kan nu få penge for at låne penge: "Det markerer en absurditet"

Jens Bjørn Andersen: Panalpina har høj kvalitet, men der vil desværre også være ansatte, der mister deres job

Regeringslæk spår grænsekaos ved no deal