Største fald i 30 år til amerikansk energiselskab
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Det amerikanske energiselskab Scana Corp. oplevede mandag det største fald i aktien i mere end tre årtier - siden 1987. Scanas aktie faldt hele 11,0 pct. på børsen i USA.

Det skriver Bloomberg News.

Nedturen skyldtes, at en domstol i South Carolina vil overveje argumenter for og imod, at en lov fra 2007, Base Load Review Act, er forfatningsstridig.

En lokal avis, Post and Courier, skrev tidligere mandag, at domstolen hælder mod at erklære loven for ugyldig, fordi den strider mod USA's forfatning.

Bliver det tilfældet, skal Scana tilbagebetale store summer, som energiselskabet har opkrævet sine kunder, for den ikke færdiggjorte opførelse af to atomreaktoerer.

En negativ afgørelse kan også betyde, at Dominion Energy vil skrotte sine planer om at overtage kriseramte Scana for 7,9 mia. dollar.

Opførelsen af de to reaktorer, V.C Summer-projektet, blev standset i 2017, da det kom frem, at budgettet var eksploderet til 20 mia. dollar, skriver Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bruun Rasmussen går efter struben på Lauritz.com

USA: Blodet er begyndt at flyde på Wall Street

Pandora og Vestas er de rene gyseraktier på regnskabsdagen

Privat luksus-ø i Sydhavnen til halv millard trodser bolig-afmatning: "Der er ikke noget sammenligneligt i Danmark"

Analyse: Er Kramers gyldne håndtryk selvbetjening?

Hovedaktionær i Nykredit: Dømmekraften i Nykredit har svigtet

Handelskrig overskygger alt i rædselsfuldt aktieår

Bitcoin farligt tæt på kurs 5000

Hvidvasksagen: Politikere forvirret i strid om fortrolighedsklausul