Netflix vil rejse 2 mia dollar
Pengene skal bruges til at finansiere køn og produktion af mere indhold til at fastholde og lokke nye kunder til.
Foto: Matt Rourke Ritzau/Scanpix
Virksomheder Af
Den amerikanske streaminggigant Netflix har mandag indledt salget af erhvervsobligationer for 2 mia. dollar, skriver Bloomberg News.

Pengene skal bruges til at finansiere køn og produktion af mere indhold til at fastholde og lokke nye kunder til.

Når obligationssalget, som sker til en rente på henholdsvis 4,625 pct. og 6,375 pct. for henholdsvis euro- og dollarobligationer, er gennemført, vil Netflix gældsbyrde overstige 10 mia. dollar for første gang. I forbindelse med sit kvartalsregnskab sidste uge oplyste Netflix, at selskabet vil trække 3 mia. dollar på likviditeten i alt i 2018.

Netflix oplyste i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal også, at netto 6,96 mio. flere abonnementer kom i folden, så Netflix nu har 137,1 mio. kunder på verdensplan. Det var mere end de 5,0 mio. nye kunder, som selskabet havde lovet i forbindelse med skuffelsen i andet kvartal. Det slog også analytikernes forventning, ifølge Bloomberg News, om 5,09 mio. nye kunder.

Samtidig lagde Netflix aggressive forventninger frem og spår at hente netto 9,4 mio. kunder i det igangværende fjerde kvartal, hvilket var langt over konsensus på 7,18 mio. nye kunder ifølge Bloomberg News.

Tilbage i juli fik aktien i Netflix et hak, da selskabet i forbindelse med regnskabet for andet kvartal skuffede med antallet af nye kunder. I andet kvartal landede Netflix ganske vist netto 5,2 mio. abonnenter, men ledelsen havde selv stillet 6,2 mio. nye kunder i udsigt.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kristian Jensen om frygt for salg til saudere, russere eller Macquaire: Ørsted bestemmer selv, hvem de sælger Radius til, men...

Jan van de Winkel: "Det er et mirakel, at man kan nå over 2 mia dollar i salg efter tre år på markedet"

Nordea: Brexit-kaos rammer markeder - sådan gør du som investor

Formand for fond i ny udbyttesag fortryder investering: "Når man kender den her udbyttefinte, så er det det, der får en til at sige hov"

Analyse: Nu krakelerer Mays brexitaftale - pundet falder kraftigt

Ny udbyttesag: Finanstilsynets formand sad i bestyrelsen for fond brugt i udbyttefinte

Danske fiskere sikret adgang til Storbritannien frem til 2021 - men derfra skal der forhandles

Danskerne får mere ind på lønkontoen: "Det er et tegn på, vi er ude af krisen"

May forsvarer brexitaftale: "Jeg vil ikke påstå, det har været en behagelig proces"