Danske Banks kreditvurdering får et hug nedad
Foto: Ints Kalnins/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Danske Bank har fredag fået sin langsigtede kreditvurdering sænket fra"A1" til "A2" af kreditvurderingsbureauet Moody's. Samtidig fastholdes udsigterne for den langsigtede kreditvurdering på negative.

Begrundelsen for den sænkede vurdering er, at de amerikanske myndigheder nu har indledt en efterforskning af Danske Bank.

"Denne handling følger meddelelsen om, at banken er mål for en kriminalefterforskning fra det amerikanske justitsministeriums side i forbindelse med hvidvask i den estiske filial i perioden 2007 til 2015," hedder det i en meddelelse fra Moody's.

Sammenholdt med de øvrige myndighedsefterforskninger mener kreditvurderingsbureauet, at dette medfører en øget sandsynlighed for, at Danske Bank vil blive mødt med krav om "substantielle finansielle bøder", ligesom undersøgelserne ventes at trække betydelige ressourcer og ledelsesfokus i banken.

"Selv om Moody's anerkender den store grad af usikkerhed omkring størrelsen af en potentiel bøde som resultat af undersøgelserne, så tyder en analyse af tidligere hvidvasksager, som har involveret de amerikanske myndigheder, at de finansielle straffe alene (det vil sige eksklusiv interne operationelle og oprydningsmæssige omkostninger) kan udgøre et betydeligt beløb i forhold til bankens årlige nettoresultat," fremgår det af meldingen bureauet.

Tilbage i slutningen af september valgte et andet af de store kreditvurderingshuse, Standard & Poor's, at sænke Danske Banks selvstændige kreditprofil, når man ser bort fra udefrakommende støtte, den såkaldte Stand-Alone Credit Profile (SACP), til "a-" fra "a", ligesom man også satte udsigterne for kreditvurderingen ned til "negative".

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tjener du 800.000 kr om året? Så stor en pose penge får du, hvis du udskyder din folkepension med fem år

Investeringsbank: Markedet undervurderer valutamodvind i Novo Nordisk

Flere ældre trækker milliarder ud af råderummet: "Dilemmaet for politikerne er, at der stort set ikke er noget tilbage"

Michael Friis om Genmab: Aktien er er godt køb i forhold til risiko og gevinst

Genmab-topchef ser kæmpe indflydelse fra studie på selskabet

Borgmester fra Alternativet fanget i nyt rod med cv

Aktieåbning: Genmab stryger til tops - Chr. Hansen starter i bunden af C25 i grønt marked

Niels Lunde: Pas på shitstormen, Ilse Jacobsen

Enighed i Italien mandag aften: Budgetforslag er sendt til EU-Kommissionen