Danske Banks kreditvurdering får et hug nedad
Foto: Ints Kalnins/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Danske Bank har fredag fået sin langsigtede kreditvurdering sænket fra"A1" til "A2" af kreditvurderingsbureauet Moody's. Samtidig fastholdes udsigterne for den langsigtede kreditvurdering på negative.

Begrundelsen for den sænkede vurdering er, at de amerikanske myndigheder nu har indledt en efterforskning af Danske Bank.

"Denne handling følger meddelelsen om, at banken er mål for en kriminalefterforskning fra det amerikanske justitsministeriums side i forbindelse med hvidvask i den estiske filial i perioden 2007 til 2015," hedder det i en meddelelse fra Moody's.

Sammenholdt med de øvrige myndighedsefterforskninger mener kreditvurderingsbureauet, at dette medfører en øget sandsynlighed for, at Danske Bank vil blive mødt med krav om "substantielle finansielle bøder", ligesom undersøgelserne ventes at trække betydelige ressourcer og ledelsesfokus i banken.

"Selv om Moody's anerkender den store grad af usikkerhed omkring størrelsen af en potentiel bøde som resultat af undersøgelserne, så tyder en analyse af tidligere hvidvasksager, som har involveret de amerikanske myndigheder, at de finansielle straffe alene (det vil sige eksklusiv interne operationelle og oprydningsmæssige omkostninger) kan udgøre et betydeligt beløb i forhold til bankens årlige nettoresultat," fremgår det af meldingen bureauet.

Tilbage i slutningen af september valgte et andet af de store kreditvurderingshuse, Standard & Poor's, at sænke Danske Banks selvstændige kreditprofil, når man ser bort fra udefrakommende støtte, den såkaldte Stand-Alone Credit Profile (SACP), til "a-" fra "a", ligesom man også satte udsigterne for kreditvurderingen ned til "negative".

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Jacob Aarup-Andersen på Linkedin efter afvisning som ny Danske Bank-topchef: "Jeg er selvfølgelig skuffet"

Mens du sov: Kritikken vælter ned over Danske Banks bestyrelse

"Det er så nederdrægtigt, og det er på tide, at Europas politikere vågner op og får stoppet den slags svindel"

Før markedet åbner: Stormvejr i Nordea og Danske Bank i ventet rødt marked

Udbytteskandalen vokser: Spekulanter har plyndret Europa for 410 mia

Udsigt til presset åbning - bankaktier tager igen fokus

Verden rundt: May klar til at forlænge brexit-forhandlinger til 2020

Alternativets kulturborgmester trækker sig efter kritik