Maersk Drilling får kort kontrakt i Østtimor
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Opdateret kl. 09.57 - Maersk Drilling, Mærsk-koncernens boreselskab, har fået en kort kontrakt i Sydøstasien.

Den flydende borerig Mærsk Deliverer skal bore en brønd for olieselskabet Eni i havet ud for Østtimor nord for Australien.

Foreløbig løber kontrakten på to måneder, men Eni har option på yderligere en brøndboring, som kan forlænge aftalen med to måneder, hvis der skal ledes efter mere olie og gas.

Den nye kontrakt træder i kraft i marts 2019. Mærsk Deliverer har stået uden arbejde siden marts 2018, hvor den borede brønde i havet ud for Malaysia, og inden da har den arbejdet i afrikansk farvand ud for Angolas og Namibias kyster.

Med bestillingen har Maersk Drilling annonceret aftaler på i underkanten af 2500 arbejdsdage hidtil i 2018. Mærsk-divisionen har dog i alt 24 enheder i flåden og altså op mod 8760 arbejdsdage til rådighed hvert år, når man ser bort fra perioder med opgraderinger og værftsophold. For tiden står seks enheder - samt Deliverer - uden borearbejde, mens tre andre blot er udlejet som beboelsesplatforme.

Mærsk Drilling er et af de energiselskaber, der er på vej ud af Mærsk-koncernen, og planen er, at det bliver noteret som en selvstændig virksomhed på børsen i København i 2019.

/ritzau/FINANS

Ny sæson af podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde

Den danske arkitekt Bjarke Ingels er kendt over det meste af verden og har fået international succes med virksomheden Bjarke Ingels Group - i daglig tale kaldet BIG.

Men hvordan ser Bjarke Ingels på strategi i sit særlige krydsfelt mellem en kunstnerisk og en kommerciel verden? Hvorfor eksisterer BIG? Hvilke kompetencer indeholder virksomheden? Hvordan tiltrækker han de bedste medarbejdere?Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Andelsboligkøbere går glip af rentefesten: Sådan sikrer du dig på det usikre marked

Erdogan advarer EU om Isis-fremstød i Libyen før fredsproces

Boeing opdager ny fejl i ulykkesfly

Fransk it-gigant bliver hovedsponsor af e-sportsvirksomhed: Det øger interesse, rekruttering og eksponering

"Hov, han har jo for korte bukser på"

Libyske havne blokeret af oprørsleder - mere end halvdelen af olieeksporten er væk

Weinsteins skæbne i voldtægtssag afgøres af fem kvinder og syv mænd