Analytiker om Ørsteds milliardkøb: "Erkendelsen for Ørsted har været, at hvis man gerne vil ind i USA, så må man købe dem"
Ørsted med topchef Henrik Poulsen i spidsen får en platform i USA, men det sker på en lidt anden måde, end de først havde på tegnebrættet, lyder det fra Sydbank-analytiker.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Købet af konkurrenten Deepwater Wind har formentlig ikke været Ørsteds førsteprioritet, men det er en mulighed for at sikre sig, at det danske energiselskab ikke sakker bagud i USA i forhold til konkurrenterne.

Ifølge senioranalytiker i Sydbank Morten Imsgard havde Ørsted formentlig foretrukket selv at vinde projekterne i USA frem for at købe Deepwater Wind og den medfølgende projektportefølje.

"Nu får Ørsted det, de gerne vil, nemlig en platform i USA. Men de får de får det på en lidt anden måde, end de først havde på tegnebrættet," siger Morten Imsgard.

Ørsted ser det amerikanske marked som en attraktiv vækstmulighed, men selskabet har indtil videre måttet gå tomhændet hjem fra flere udbudsrunder i år. Her har Deepwater Wind til gengæld flere gange stået tilbage som vinder.

"Så tror jeg, at erkendelsen for Ørsted har været, at hvis man gerne vil ind i USA, så må man købe dem," siger Morten Imsgard.

"Både Deepwater Wind og Vineyard Wind (som Copenhagen Infrastructure Partners er del af red.) har fået et forspring i USA, der måske også har gjort det svære for Ørsted at konkurrere på lige fod med dem i de kommende auktioner, fordi man var oppe mod nogle selskaber, der allerede har en base og en platform af projekter at bygge videre på," lyder det fra Morten Imsgard.

Købsprisen lyder på 510 mio. dollar, hvilket svarer til 3,3 mia. danske kr.

Morten Imsgard regner med, at aktien mandag kan stige på baggrund af nyheden om opkøbet. Efter knap en halv times handel ligger Ørsted-aktien 0,7 pct. højere i 427,40 kr.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Negativ rente tvinger Nordea og Danske Bank til at sadle om: "Det er en udfordring, som gode banker er i stand til tackle"

Aktieanalysechef: "Det her er endnu et tegn på det førerskab som Ørsted har"

Ørsted sejrer i stor udbudsrunde - foretrukket til havvindmøllepark i New York

Midt i nyt ebola-udbrud: Bavarians vaccine bliver muligvis ikke taget i brug

Det sker i dag: Ørsted-konkurrent med regnskab

Dansk Erhverv: Færre nye selskaber skyldes IVS-død

Aktier: Renteindikationer fra Fed sender markederne markant op i Asien

Trump: USA har ødelagt iransk drone i Hormuzstrædet

Golfklub trodser tendensen og skaber medlemsvækst: "Havde jeg forventet, at medlemstallet ville stige med over 250? Ikke i mine vildeste drømme"