Virksomheder Af
Hartmann nedjusterer sin prognose for resultaterne i 2018, efter at flere faktorer spænder ben for emballageproducentens indtjening.

Det skriver Hartmann i en meddelelse sent mandag.

Hyperinflation i Argentina

Koncernen venter nu en omsætning på 2,1 til 2,2 mia. kr., hvilket er en nedjustering med 100 mio. kr. i forhold til tidligere. Det skyldes primært, at aktiviteterne i Argentina skal indregnes i regnskabet på en ny måde.

Argentina oplever en inflationsrate på over 30 pct., og dermed er landet teknisk set ramt af hyperinflation.

"Derfor vil Hartmann fra og med delårsrapporten for tredje kvartal af 2018 justere den argentinske forretnings bidrag til koncernregnskabet i overensstemmelse med kravene i IAS 29 om regnskabsaflæggelse i hyperinflationsøkonomier," oplyser selskabet.

De argentinske aktiviteter udgør under 10 pct. af det samlede emballagesalg i Hartmann.

Dyrere energi i Europa

Også Hartmanns aktiviteter i Europa er under pres, og her er det på udgiftssiden. Selskabet forventer blandt andet "markant højere" omkostninger på energifronten i andet halvår, især i Europa.

Dertil kommer, at Hartmann i Danmark skal betale offentlige energitilskud, IKV-støtte, tilbage til danske virksomheder efter et krav fra Energistyrelsen.

Det er med til at gøre, at selskabet nu kun venter en overskudsgrad på 10 pct. før særlige poster i år og et afkast på omkring 17 pct. af den investerede kapital.

Den tidligere forventning var en overskudsgrad i den nedre ende af 11,5 til 13 pct. før særlige poster og et afkast på minimum 18 pct.

Skruer op for program

Ledelsen prøver at reagere på problemerne ved at skrue op for det igangværende "Perform 2018", der har fokus på både mersalg og besparelser.

"Intensiveringen af indsatsen omfatter væsentligst organisationstilpasning på tværs af koncernen, og "Perform 2018"-programmet forløber planmæssigt og ventes fortsat at få en positiv effekt, som dog ikke er tilstrækkelig til at opveje ovenstående forhold," skriver Hartmann i meddelelsen.

På grund af det højere tempo bliver de særlige poster nu en udgift på omkring 35 mio. kr. i 2018 - det er 10 mio. kr. mere end tidligere spået.

Hartmanns anlægsinvesteringer ventes fortsat samlet at løbe op i 150 mio. kr. i år.

/ritzau/FINANS

Ny sæson af podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde

Den danske arkitekt Bjarke Ingels er kendt over det meste af verden og har fået international succes med virksomheden Bjarke Ingels Group - i daglig tale kaldet BIG.

Men hvordan ser Bjarke Ingels på strategi i sit særlige krydsfelt mellem en kunstnerisk og en kommerciel verden? Hvorfor eksisterer BIG? Hvilke kompetencer indeholder virksomheden? Hvordan tiltrækker han de bedste medarbejdere?Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Andelsboligkøbere går glip af rentefesten: Sådan sikrer du dig på det usikre marked

Erdogan advarer EU om Isis-fremstød i Libyen før fredsproces

Boeing opdager ny fejl i ulykkesfly

Fransk it-gigant bliver hovedsponsor af e-sportsvirksomhed: Det øger interesse, rekruttering og eksponering

"Hov, han har jo for korte bukser på"

Libyske havne blokeret af oprørsleder - mere end halvdelen af olieeksporten er væk

Weinsteins skæbne i voldtægtssag afgøres af fem kvinder og syv mænd