Fynske rigmænd overtager Jensens Bøfhus: Palle Skov er ude
Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Bøfkædens stifter Palle Skov Jensen har solgt alle sine aktier til en kreds af rigmænd, som vil drive de overlevende 32 restauranter videre. Det skriver Fyens Stiftstidende

Ifølge avisen oplyser køberne, at økonomien i den presse bøfkæde er på ret kurs.

Køberne af Palle Skov Jensens aktier  er angiveligt de samme rigmænd, som for et år siden ydede et lån på ca. 40 mio. kr.

Dermed skrives et nyt kapitel om virksomheden, der på få år udviklede sig fra en vækstivrig pengemaskine til at være truet på livet og leve på bankens nåde, konstaterer avisen og noterer, at palle Skov Jensen nu er helt ude af det selskab, han stiftede for mere end 30 år siden.

Jensens Bøfhus kom ud af 2017 med et katastroferegnskab, der viste et underskud på 163 millioner kroner før skat og en egenkapital, der var i minus med 155 millioner kroner.

Jensens Bøfhus bankforbindelse SEB holdt liv i virksomheden med en låneaftale på 160 millioner kroner, der ifølge avisens oplysninger skulle løbe til udgangen af 2019.

De nye ejere er, i følge avisen, robotrigmanden Enrico Krog Iversen, tidligere Universal Robots,  Hans Bøgh-Sørensen, der ejer Orifarm, der er Europas største parallelimportør af lægemidler, tobaksfabrikant Georg Gundersen, ejendomsinvestoren Rene Søgaard Larsen og de to ejere af drivhusfirmaet OPJ Jørgen Lindegaard Hjorth og Ole Pape Jepsen.

Eksklusiv invitation: Kom tæt på Danmarks største skatterøveri

Kom helt tæt på den store udbytteskandale, hvor Skat blev lænset for 12,3 mia. kroner. Det sker i et eksklusivt læserarrangement, hvor tidligere skatteminister Karsten Lauritzen, og journalisterne Thomas G. Svaneborg og Niels Fastrup giver dig et unikt indblik i hele sagens forløb og dens konsekvenser.

Det er 3. oktober kl. 17:00, og Børsen-abonnenter deltager uden betaling. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Fire Sydbank-medlemmer trak sig i en mail: Ny formand kalder det for en "dramatisk aften"

"Får Nationalbanken ret i sin prognose, vil boligejerne kunne se frem til en forøgelse i deres friværdi på 174.000 kr"

Nationalbank-direktør: Der er bobler - guldprisen er et godt eksempel

Investorer om potentielle comeback-aktier: "Har de styr på finanserne og ikke al for meget gæld, så kan det blive interessant"

Partner kunne ikke betale: En af Danmarks største minkavlere tager skrald på 21 mio kr

Warnøe tog ulovlige lån for at overleve: Samtidig købte han private boliger for et tocifret millionbeløb

Afgående Sydbank-formand forholder sig tavs om exit

Analytiker om Sydbanks bestyrelsesdrama: "Det sætter nogle spørgsmålstegn ved, hvad er det for nogle uenigheder, der helt præcist ligger bag"

Iran beskylder USA og Saudi-Arabien for krig i Yemen