DAB: Ejerfonde ønsker at bevare lokal forankring efter Spar Nord-køb
Foto: Henning Bagger / Scanpix
Virksomheder Af
Formændene for de to ejerfonde bag Danske Andelskassers Bank (DAB) ønsker at bevare den stærke lokale forankring i lokalsamfundet, da det er en meget væsentlig del af fondenes fundament. Og det gøres bedst ved at bibeholde DAB's ejerskab, som det er.

Det skriver de to fonde i en meddelelse

"Det er som udgangspunkt de to ejerfondes ønske at bibeholde det nuværende ejerskab af Danske Andelskassers Bank. Uanset hvad der måtte være blevet tolket på fondenes intentioner i den seneste tid, så er lige præcis dette meget vigtigt for mig at understrege," siger Finn Weis Ladegaard, som er formand i Fonden for Andelskasserne i område Syd, i meddelelsen.

Finn Weis Ladegaard understreger, at han er på linje med DAB's formand, Anders Howalt-Hestbech, der i forbindelse med Spar Nords køb af cirka 27 pct. af DAB onsdag sagde, at når der kommer en hvilken som helst ny storaktionær ind i banken, byder man velkommen og tager gerne en snak om, hvilke ambitioner aktionæren måtte have for banken.

Fondene bag DAB bestod indtil sidste sommer af 16 mindre ejerfonde, der blev lagt sammen i to større fonde, som geografisk er opdelt i nord og syd og derfor hedder henholdsvis Fonden for Andelskasserne i område Nord og Fonden for Andelskasserne i område Syd.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Dansker forlod Disney - rejser 1 mia til nyt sats

Dansker forlod Disney - rejser 1 mia til nyt sats

Margrethe Vestagers sidste opgør med grådige giganter: "Der er en stigende forventning til ret og rimelighed"

Denne tech-aktie vil stige 30 pct hvert år de næste fem år ifølge analytiker

Advarsel fra PET: Virksomheder overser truslen fra insidere

Italien og EU indgår uformel aftale efter historisk budgetkaos

Analyse: 5G-mareridt truer TDC efter Huawei-sag

Danske Bank om fintech-samarbejde: Vi vil kende kunderne før konkurrenterne

Rekordmange enhjørninger på børsen i 2018