Novo-chefen skruer op for indsatserne
Novo-topchef Lars Fuergaard Jørgensen smøger ærmerne op, for selskabet skal tilbage til basics og risikovillighed.
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Novo Nordisk skal genopfinde sig selv, hvis medicinalselskabet skal lykkes med at løfte den nuværende succes med ind i fremtiden. Mere af det samme er bare ikke længere nok, og selskabet har efter mange år med succes fået gemt virksomhedens klassiske dyder lidt for langt væk, konstaterer topchef Lars Fuergaard Jørgensen i et interview med Finans.

Han efterlyser evnen til at tænke stort og ambitiøst, agere adræt og gøre tingene så simpelt som muligt.

Der er ikke længere nok at hente ved at være nr. 1 på insulinområdet, men drømmen om at indtage nye sygdomsområder betyder også en hastigt forøget appetit på risiko.

"Vi skal lidt tilbage til basics, hvor man er glad for at tage risiko i forsknings- og udviklingsafdelingen," siger Novo Nordisk-topchefen til Finans, og en analytiker er enig:

"Novo Nordisk er nødt til at tænke ud af boksen for at finde fremtidens vækstmuligheder. Det betyder højere risiko, fordi nogle af områderne vil være helt nye, men det er nødvendigt, fordi innovationsbarren til nye diabetesmidler er hævet så markant," siger Andrew Carlsen, medicinalanalytiker i ABG Sundal Collier, til Finans.

/ritzau/FINANS
NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Skjult gebyrbombe i populære boliglån: 40.000 kr. ekstra over ti år

  Markedet lukker: Mærsk sendt til bunds i C25 - Genmab sendt til tops

  Databøvl og told rammer Danmark ved no deal

  Tour de France på danske veje koster 88 mio. kr.: "Den økonomiske værdi for Danmark er mange gange mere end det beløb, vi skal betale"

  Mærsk taber 18 mia kr i værdi efter 2018-regnskab

  Amerikanske olielagre steg mere end ventet

  Aktier: Svensk storbank tæt på bund i Europa igen

  Analytikere skeptiske over for Genmabs salgsmål i 2019 - men spår topsalg på op til 65 mia kr

  MT Højgaard sætter punktum for annus horribilis