Michael Kors køber Versace i milliardhandel
Foto: Stefano Rellandini/Reuters/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Den amerikanske designer Michael Kors køber det italienske modehus Gianni Versace for 1,83 milliarder euro. Det svarer til op mod 14 milliarder kroner.

Michael Kors, der især er kendt som producent af håndtasker, erhverver sig mere glamour med købet af Versace. Versace-familien ejer i dag 80 procent af modehuset, mens 20 procent ejes af det private børsmæglerfirma Blackstone.

 Versace-familien vil fortsat spille en rolle i selskabet, skriver Bloomberg.

Versace, der er kendt for dets glamourøse design, er et af de få stærkt eftertragtede italienske familieejede modebrands.

- Vi mener, at styrken hos Michael Kors og Jimmy Choo og erhvervelsen af Versace bringer os i en stærk position, hvor vi i en årrække frem kan tjene stort og øge væksten, siger John Idol, som er administrerende direktør i Michael Kors.

Michael Kors Holdings Ltd. har i længere tid været på udkig efter et selskab, som skal styrke dets position i konkurrencen med rivaler som Louis Vuitton.

Aftalen om købet kommer, efter Michael Kors også har købt skoproducenten Jimmy Choo.

Også andre i modebranchen forsøger at styrke salget gennem opkøb.

Modehuset Tapestry, der tidligere var kendt som Coach, ejer i dag Stuart Weitzman, og det erhvervede sig sidste år Kate Spade.

Michael Kors planlægger at øge Versaces globale salg til to milliarder dollar (12,7 milliarder kroner) på verdensplan og øge antallet af butikker til 300 fra omkring 200 i dag.

/ritzau/Reuters


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  "Herfra ser vi et midt-encifret afkast på danske aktier, og prisfastsættelsen begynder at se lidt anstrengt ud"

  Kina og USA's centralbank pumper liv i risikovillige investorer

  Topchef i Norwegian lægger op til salg: Forudsætningen er en køber, der er god for alle mine medarbejdere og rejsende

  Guldalderens saloner er blevet genoplivet

  I disse lande får du mere for pengene på din ferie

  Lone Fønss i spidsen for Lars Seiers kryptosats

  Porsche advarer britiske kunder om prisstigning på 10 pct. ved hårdt brexit

  Danske topchefer kritiseres for løn, der runder 50 millioner – i USA tjente verdens ti rigeste hedgefondchefer over 50 milliarder i 2018