Michael Kors køber Versace i milliardhandel
Foto: Stefano Rellandini/Reuters/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Den amerikanske designer Michael Kors køber det italienske modehus Gianni Versace for 1,83 milliarder euro. Det svarer til op mod 14 milliarder kroner.

Michael Kors, der især er kendt som producent af håndtasker, erhverver sig mere glamour med købet af Versace. Versace-familien ejer i dag 80 procent af modehuset, mens 20 procent ejes af det private børsmæglerfirma Blackstone.

 Versace-familien vil fortsat spille en rolle i selskabet, skriver Bloomberg.

Versace, der er kendt for dets glamourøse design, er et af de få stærkt eftertragtede italienske familieejede modebrands.

- Vi mener, at styrken hos Michael Kors og Jimmy Choo og erhvervelsen af Versace bringer os i en stærk position, hvor vi i en årrække frem kan tjene stort og øge væksten, siger John Idol, som er administrerende direktør i Michael Kors.

Michael Kors Holdings Ltd. har i længere tid været på udkig efter et selskab, som skal styrke dets position i konkurrencen med rivaler som Louis Vuitton.

Aftalen om købet kommer, efter Michael Kors også har købt skoproducenten Jimmy Choo.

Også andre i modebranchen forsøger at styrke salget gennem opkøb.

Modehuset Tapestry, der tidligere var kendt som Coach, ejer i dag Stuart Weitzman, og det erhvervede sig sidste år Kate Spade.

Michael Kors planlægger at øge Versaces globale salg til to milliarder dollar (12,7 milliarder kroner) på verdensplan og øge antallet af butikker til 300 fra omkring 200 i dag.

/ritzau/Reuters

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Hans Savonije er ikke sådan en direktør, der møder på kontoret hver dag: "Jeg prøver at være der, hvor vi tjener pengene"

Hele C25 er i rødt - nye tæsk til Ambu og Genmab

Store kursfald i Asien fortsætter: "Som markedet er nu, så virker det til, at investorerne er meget nervøse over de ting, der foregår"

Analysechef: "Signifikant risiko for, at Italien står over for en gældskrise"

Før markedet åbner: Bankaktier kan komme i fokus i rødt marked

Robotfeber raser - rigmænd satser millioner i jagt på mia-gevinst

Aktier: Store kursfald i hele fjernøsten

Chefanalytiker: Global usikkerhed giver aktiefald - og det kan nemt fortsætte

Mens du sov: Endnu en stifter af overtaget selskab forlader Facebook