Medie: Sportsbilsproducent på vej på børsen
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Aston Martin, som mange kender fra filmene med James Bond, ventes snart - måske allerede onsdag - at annoncere en beslutning om at lade sig børsnotere senere i år.

Sportsbilsproducenten har angiveligt til hensigt at notere aktier for 1 mia. pund på fondsbørsen i London, og børsnoteringen kan værdisætte selskabet til mere end 6 mia. dollar.

Det siger kilder med kendskab til sagen til Wall Street Journal.

Der vil ifølge avisen være tale om den første børsnotering af et populært sportbilsmærke, siden Fiat Chrysler Automobiles solgte omkring 9 pct. af Ferrari til en pris på 52 dollar per aktie i oktober 2015.

Siden er Ferraris-aktie på børsen i New York i øvrigt steget til 129,97 dollar, som er kursen efter tirsdagens stigning på 1,3 pct. Den kurs værdisætter Ferrari til 24,5 mia. dollar.

Eksisterende aktionærer i Aston Martin består hovedsageligt af italienske og kuwaitiske investorer.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Porsche advarer britiske kunder om prisstigning på 10 pct. ved hårdt brexit

  Ole Troelsø i audiens på verdens mest berømte vingård, hvor en flaske kan koste flere millioner

  Danske topchefer kritiseres for løn, der runder 50 millioner – i USA tjente verdens ti rigeste hedgefondchefer over 50 milliarder i 2018

  Går du i salgstanker? Så er det nu, du skal rykke

  Oplev luksus i en shippingcontainer

  Mord, sex og løgne på den finurlige måde i Christina Hesselholdts flotte nye roman

  Gå på opdagelse i Frida Kahlos charmerende kvarter

  Femstjernede popsange fra Nikolaj Nørlund og Naja Marie Aidt

  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"