Novo har medvind med endnu et studie af diabetespille
Novo Nordisks forskningsdirektør, Mads Krogsgaard Thomsen, kan glæde sig over, at selskabet har nået målet i studie med pilleudgaven af Semaglutid.
Foto: Novo Nordisk/Free
Virksomheder Af
Novo Nordisks diabetespille, oral Semaglutid, har atter levet op til forventningerne og mødt målsætningen i et af de ti kliniske fase 3-studier, som selskabet gennemfører.

I et studie med 324 type 2-diabetikere med moderat nedsat nyrefunktion gav oral Semaglutid større reduktioner i langtidsblodsukkeret og større vægttab sammenlignet med placebo, eller snydemedicin.

Resultaterne blev opnået bedømt efter begge de statistiske analysemetoder, der anvendes.

Opgjort efter den primære statistiske metode, som kræves af myndighederne og som vurderer effekten, uanset om patienterne springer fra studiet eller får anden supplerende behandling, var såvel vægttab som reduktionen i langtidsblodsukkeret statistisk signifikant.

Opgjort efter den sekundære statistiske metode, hvor de patienter, der springer fra studiet ikke indgår, og som diabetesmidler indtil for nyligt blev godkendt på baggrund af, viste oral Semaglutid også signifikant større vægttab og en statistisk signifikant og større reduktion i langtidsblodsukkeret, HbA1c, end placebo.

Reduktionen i langtidsblodsukkeret var på 1,1 pct. med Semaglutid og med 0,1 pct. med placebo. Reduktionen i vægttabet var på 3,7 kilogram og 1,1 kilogram med placebo.

Pillen var desuden veltolereret af patientgruppen med moderat nedsat nyrefunktion.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Banks formand overvejer at tilbagekalde millionbonusser

Belgiere vil gå i kødet på Danske Bank

Mens du sov: Gigantbank i kæmpe fyringsrunde

Analyse: Lær at forhandle løn som Kåre Schultz

Eksperter mener alamrklokker burde have ringet: Estisk filial stod for 10 pct af Danske Banks overskud

Mens du sov: Aktiefest i Asien og Dow Jones slår rekord fra januar

Børsdebutant steg 50 pct på første dag

Hvem bliver den nye topchef i Danske Bank? Få et overblik over mulige kandidater her

UBS: Tesla bliver kun en nicheproducent