Vestas-finansdirektør: Styrer udgifterne stramt - men ingen fyringsrunde forude
Marika Fredriksson, finansdirektør i Vestas.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Vestas' indtjening faldt i andet kvartal, men set i lyset af de store prisfald i vindmøllemarkedet var tilbagegangen ikke så markant som frygtet.

Driftsoverskuddet, EBIT, faldt eksempelvis til 259 mio. euro fra 279 mio. euro i samme kvartal året før, men ifølge Ritzau Estimates ventede analytikerne et meget større fald til 209 mio. euro.

Den relativt milde effekt på driftsindtjeningen, selv om salgspriserne er faldet meget, skyldes stram styring af omkostningerne, siger Vestas' finansdirektør, Marika Fredriksson.

"Vi lykkes med at kompensere med stærk udgiftsstyring, så man ikke får den fulde effekt på EBIT. Alt det, vi har sat i gang, fungerer, og alt det, vi kan afbøde med besparelser i produktionen, gør vi. Men det dækker ikke hele prisfaldet fra vores ordreindgang sidste år," siger Marika Fredriksson til Ritzau Finans.

Vestas øgede endnu engang medarbejdertallet, så det nu er på rekordhøje 24.351 medarbejdere mod 22.573 for et år siden og 23.303 ved årsskiftet. Og selv om Vestas altid varsler, at medarbejderstyrken vil blive skruet op og ned alt efter behovet, så skal de ansatte ikke frygte store fyringsrunder lige med det samme trods prispresset, siger finansdirektøren.

"Vi er tilfredse med vores medarbejderantal. Selvfølgelig skal vi gøre, hvad alle andre også vil gøre, hvis vi ser, at der er overkapacitet, men lige nu går vi ikke med planer i den retning," fastslår Marika Fredriksson.

Besparelserne findes i højere grad på leverandørsiden, hvor Vestas sikrer lavere indkøbspriser, samt i produktudviklingen.

"Vi drager nytte af vores globale fodaftryk, og jagten på nye og effektive leverandører foregår altid. Med den store volumen har vi selvfølgelig mulighed for at forhandle. Man skal også huske, at vi kommer ud med nye produkter, og vores 4 megawatt-platform fylder mere end før, og det er jo et mere effektivt produkt, hvilket også bidrager til bruttoindtjeningen," siger Marika Fredriksson.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Hvem bliver den nye topchef i Danske Bank? Få et overblik over mulige kandidater her

Analyse: Lær lønforhandling af Kåre Schultz

Sydbank sænker Danske Bank-anbefaling: "Vi savner simpelthen en konklusion"

Trump presser igen Opec for lavere oliepriser

Vognmænd stævner EU-Kommissionen i sag om statsstøtte til Postnord

Aamund tordner: Idiotisk at få millioner for dårlig ledelse

May under pres: Fremlægger ny plan for at nå brexit-aftale

Kæmpe flyfusion kan være undervejs: Flygiganter i drøftelser

Her er de nye kursmål for Danske Bank: Analytikerne har fokus på nedjusteringer