Frasalg skærmer Lauritz.com efter markant nedgang
Bengt Sundstrøm, stifter af Lauritz.com, kan notere sig et overskud i første halvår 2018. Det er dog hovedsageligt udløst af frasalg.
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Auktionshuset Lauritz.com er fortsat på retræte med en markant faldende aktivitet og omsætning. Det viser regnskabet for første halvår, hvor et frasalg dog sender overskuddet op.

Omsætningen på husets auktioner faldt i første halvår omkring 70 millioner til 366,8 millioner kroner. Omsætning er nært halveret til 58,0 millioner kroner fra 103,6 millioner kroner.

"Faldet er hovedsageligt udløst af lavere indtægter fra salget af partnerskabsaftaler og frasolgte forretninger."

"Resten af faldet skyldes lavere omsætning på auktionerne og faldet i den svenske krone," skriver Lauritz.com.

Halvåret har budt på 135.341 auktioner hos Lauritz.com med en gennemsnitlig salgspris på 2640 kroner. I første halvår 2017 var tallene 157.395 og 2646 kroner.

Indtægter fra partnerskaber var på nul kroner i første halvår mod 21 millioner kroner i samme periode sidste år.

Tidligere på ugen skrev Berlingske Business, at mange af de partnere, som Lauritz.com har solgt sit koncept til, har lånt af pengene af Lauritz.com og kan få svært ved at betale pengene tilbage.

Mens forretningsomfanget dykkede, steg nettoresultatet i første halvår til 27,8 millioner kroner fra 8,6 millioner kroner i første halvår 2017.

Det var dog stærkt hjulpet af, at Lauritz.com i starten af året solgte sin svenske division for kunst fra for 39,9 millioner kroner.

Samtidig er ejendommen Rovsingsgade 68, der tidligere var udset som hovedkvarter, solgt fra.

Lauritz.com har været under et gevaldigt økonomisk pres, siden det blev børsnoteret i 2016.

Det har sendt aktierne i selskabet markant ned, da der i perioder har været tvivl om, hvorvidt selskabet levede op til kravene i obligationslån til over 200 millioner kroner.

"Lauritz.com er i overensstemmelse med alle anvendelige finansielle forpligtigelser ved den 30. juni 2018," skriver Lauritz.com i regnskabet.

Selskabet blev børsnoteret til 16 svenske kroner aktien i 2016. Aktien kan - efter en mindre stigning onsdag - erhverves for 1,78 svenske kroner.

/ritzau/

Ny sæson af podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde

Den danske arkitekt Bjarke Ingels er kendt over det meste af verden og har fået international succes med virksomheden Bjarke Ingels Group - i daglig tale kaldet BIG.

Men hvordan ser Bjarke Ingels på strategi i sit særlige krydsfelt mellem en kunstnerisk og en kommerciel verden? Hvorfor eksisterer BIG? Hvilke kompetencer indeholder virksomheden? Hvordan tiltrækker han de bedste medarbejdere?Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Andelsboligkøbere går glip af rentefesten: Sådan sikrer du dig på det usikre marked

Erdogan advarer EU om Isis-fremstød i Libyen før fredsproces

Boeing opdager ny fejl i ulykkesfly

Fransk it-gigant bliver hovedsponsor af e-sportsvirksomhed: Det øger interesse, rekruttering og eksponering

"Hov, han har jo for korte bukser på"

Libyske havne blokeret af oprørsleder - mere end halvdelen af olieeksporten er væk

Weinsteins skæbne i voldtægtssag afgøres af fem kvinder og syv mænd