Novozymes vokser 5 pct - skuffer på vaskemidler
Adm. direktør i Novozymes, Peder Holk Nielsen
Foto: Malene Anthony Nielsen, Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Biotek-virksomheden leverer et halvårsregnskab med både skuffelser og positive overraskelser. Især kerneområdet vaskemidler skuffer.

Den organiske salgsvækst for andet kvartal på 5 pct. målt i lokal valuta er lige over analytikernes forventninger på 4,6 pct. Målt i danske kroner er væksten gået tilbage med 1 pct.

Dog er kerneområdet vaskemidler gået tilbage med 2 pct. Overraskende slår bioenergi forventningerne og går frem med 20 pct. for andet kvartal. Landbrug og foder går frem med 13 pct, hvilket overrasker positivt sammenlignet med sidste års tilbagegang i andet kvartal på 16 pct.

"Overordnet er jeg tilfreds med vores resultater for de første seks måneder. Salget til bioenergiindustrien opnåede rigtig gode resultater, mens salget til vaskemiddelindustrien var svagere end ventet," siger adm. direktør i Novozymes, Peder Holk Nielsen og fortsætter: "På trods af fortsat usikkerhed om verdenshandlen og landbrugsmarkederne fastholder vi vores forventninger til 2018."

Den samlede omsætning for kvartalet er 3498 mio. kr. mod forventede 3489 mio. kr. I samme kvartal sidste år var omsætning 3538 mio. kr.

Novozymes vurderer, at enzymsalget i andet kvartal var påvirket af udfordringer på det brasilianske marked i forbindelse med en lastbilstrejke, og på det nordamerikanske marked havde en af deres globale kunder distributionsproblemer. Salget forventes at stige i andet halvår 2018 og yderligere i de kommende år.

Opdateret 8.34


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"

  USA/aktier: Fremgang fredag sikrede et plus på 2,5 pct for hele ugen

  Så skete det: Trump underskriver finanslov og erklærer nødretstilstand

  Ugen der kommer: Hvad skal Mærsk leve af i fremtiden?

  Medie: Facebook risikerer milliardbøde efter krænkelser af privatliv

  Bravida i rekord - danske entreprenører skal stå tidligt op for at følge med de udenlandske

  Fredagens aktier: DSV kravlede op på Panalpina-nyt i grønt marked

  USA/middag: Aktier løftes af opmuntrenede handelsnyt

  Danske Bank har valgt advokatfirma til sag i USA