Japanerne vil have mere dansk kød: Danish Crown laver 100 nye job i Sønderjylland
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Japanerne holder meget af dansk svinekød, og det fører nu til oprettelse af 100 nye arbejdspladser på slagteriet i Blans ved Sønderborg

Og en ny frihandelsaftale mellem EU og Japan ventes i de kommende år at føre til en større eksport af kød til Japan - og endnu flere job.

Konkret udvider Danish Crown nu antallet af ansatte på det store slagteri i Blans fra 1100 til 1200.

"Det er dejligt at være i en situation, hvor vi ansætter folk og særligt som her, hvor det er blivende arbejdspladser, som ikke påvirkes af udsving i tilførslerne af grise. Vores japanske kunder er vilde med et produkt baseret på hakket grisekød, som vi har solgt til dem i nogle år, så nu skal vi ansætte flere folk til både at udbene forenderne fra grisen og til at køre den konkrete produktion," fortæller Søren F. Eriksen, der er chef for Danish Crown Pork.

Udsigterne til endnu større beskæftigelse skyldes også, at frihandelsaftalen betyder, at store japanske kunder, som hidtil selv har sørget for forarbejdning af det ferske danske  svinekød, pakning osv., nu gerne ser, at Danish Crown klarer dét. Så forventningen er, at det falder på plads og øger aktiviteten i kødkoncernen.

Udvidelsen af styrken i Blans ventes at begynde med oplæring af nye medarbejdere om få uger. Produktionen startes efter planen for alvor op omkring årsskiftet.

Danish Crown eksporterede sidste år for over 3 mii. kr. til Japan og står for ca. 30 pct. af Danmarks samlede vareeksport til verdens tredjestørste økonomi.

Forventningerne er generelt, at frihandelsaftalen mellem Japan og EU vil øge den danske eksport af alle varetyper til Japan med 70 pct.
NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTo positive og en negativ aktie, der venter regnskab

Annoncørbetalt
indhold af Investtech

Forsiden lige nu


International nethandel presser Legos kamp mod kopierne

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre

Det kan vi lære: Den store test af raketten Abacus

S vil finde 10 mia kr i nye skatter og besparelser: Se her, hvem der skal betale

Tesfaye om nyt regneprincip for skattelettelser: "Vi gør det ikke for at genere Anders Samuelsen"

Sanjay Shah skyder tilbage mod Skattestyrelsen i udbyttesag

Dansk Folkepartis vælgerflugt tager til: Får laveste opbakning i syv år i ny måling

Analyse: USAs kolde techkrig mod Kina nærmer sig kogepunktet