Analytiker om Mærsk-nedjustering: Mindre end frygtet
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
I en relativt sjælden begivenhed på aktiemarkedet stiger Mærsk-aktierne til tops i C25 som direkte følge af en nedjustering af forventningerne.

Lavere forventninger plejer ellers at betyde lavere aktiekurs, men det her tilfælde er anderledes. Mærsks officielle prognose var nemlig så forældet, at de fleste iagttagere havde regnet med en stor nedjustering.

- Man har kunnet følge med i, at mange analytikere begyndte at sige, at de forventede en meget lavere indtjening. Så det er i det perspektiv, aktiestigningen skal ses, forklarer aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand.

A.P. Møller-Mærsks nye prognose for resultatet i 2018 lyder på et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, mellem 3,5 og 4,2 mia. dollar. Det er sænket fra et tidligere spænd på 4 til 5 mia. dollar, primært fordi prisen på skibsbrændstof stiger hurtigere end rederiets indtægter fra containerfragt.

- Men det lå allerede meget i kortene, at der skulle nedjusteres. Vi havde set konkurrenterne gøre det, og mange havde gættet på endnu lavere resultater, siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Ifølge de seneste estimater indsamlet af Bloomberg troede analytikerne i snit på et driftsoverskud på 3,87 mia. dollar for Mærsk i 2018 - men mange af de bud ligger måneder tilbage - fra før de seneste udviklinger i fragtrater og brændstofpriser.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Skal du snart ud at rejse: Ny undersøgelse viser de bedste og værste lufthavne og flyselskaber

Ejer af michelinrestaurant tjener millioner: Bagerkæde leverer rekordoverskud

Vi elsker aldrig hinanden lige højt: "Vi kan ikke tale højt om det, for man bliver vanvittig af det"

Ny meningsmåling: To blå partier under spærregrænsen

Top og bund: Flyselskaber

Juncker afslører forsøg på at overtale Løkke om Vestager

Kendt ejendomsmægler trak stikket: "Jeg kunne mærke, jeg var ved at visne"

Fortidens fineste håndværk er kommet i skammekrogen: "Den nyere generation har ikke veneration for den slags"

Ny måling: Skipper er mest karismatiske partileder