Analytiker om Mærsk-nedjustering: Mindre end frygtet
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
I en relativt sjælden begivenhed på aktiemarkedet stiger Mærsk-aktierne til tops i C25 som direkte følge af en nedjustering af forventningerne.

Lavere forventninger plejer ellers at betyde lavere aktiekurs, men det her tilfælde er anderledes. Mærsks officielle prognose var nemlig så forældet, at de fleste iagttagere havde regnet med en stor nedjustering.

- Man har kunnet følge med i, at mange analytikere begyndte at sige, at de forventede en meget lavere indtjening. Så det er i det perspektiv, aktiestigningen skal ses, forklarer aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand.

A.P. Møller-Mærsks nye prognose for resultatet i 2018 lyder på et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, mellem 3,5 og 4,2 mia. dollar. Det er sænket fra et tidligere spænd på 4 til 5 mia. dollar, primært fordi prisen på skibsbrændstof stiger hurtigere end rederiets indtægter fra containerfragt.

- Men det lå allerede meget i kortene, at der skulle nedjusteres. Vi havde set konkurrenterne gøre det, og mange havde gættet på endnu lavere resultater, siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Ifølge de seneste estimater indsamlet af Bloomberg troede analytikerne i snit på et driftsoverskud på 3,87 mia. dollar for Mærsk i 2018 - men mange af de bud ligger måneder tilbage - fra før de seneste udviklinger i fragtrater og brændstofpriser.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerBlockchain kan udløse milliardgevinst i Danmark

Annoncørbetalt
indhold af Deloitte

Forsiden lige nu


Aktier: Tung start afløst af let stigning

Estland dropper regel mod hvidvaskning af penge

Medie: Mærsk tæt på salg af Hamburg Süds bulk- og tankforretning

Det holder chefstrategen øje med fredag

Nets dropper dankort-tal - giver ikke længere det bedste billede af danskernes forbrug

A-kasse-bestyrelse får skarp kritik i sag om fyret direktør

Aktier: Godt julesalg sendte britisk aktie op i rødt Europa

Salling Group åbner for at overtage og drive Fætter BR-butikker videre

Medie: Nasdaq lurer på køb af Olso Børs