Passagerer må vente på kompensation for forsinkede fly
Flyrejsende har ret til kompensation ved forsinkelser på over tre timer. Op til 4475 kroner kan rejsende få i kompensation afhængigt af rejsens længde.
Foto: Claus Bech/arkiv/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Flypassagerer i tusindvis må kæmpe med næb, klør og juridisk bistand for at få den kompensation, de har krav på, når deres fly er forsinket.

Antallet af sager alene mellem danske kunder og selskaberne er eksploderet, efter at det i april blev slået fast ved EU-Domstolen, at passagererne også har krav på kompensation, når forsinkelserne skyldes interne strejker i flyselskaberne.

Det skriver Politiken fredag.

Over sommeren har der været flere strejker i lavprisselskabet Ryanair, hvor piloter og kabinepersonale kæmper for bedre løn- og arbejdsvilkår.

"Alene på den konto har vi fået mere end 2000 nye Ryanair-sager ind de sidste fire måneder," siger Gustav Thybo, direktør i firmaet flyhjælp.dk, til Politiken.

Flyhjælp.dk er et af de firmaer, der har specialiseret sig i at hjælpe passagererne med at få den kompensation, de har krav på.

"I forvejen har vi så mange sager, at vi i øjeblikket sender 900 stævninger afsted om måneden mod flyselskaber, der ikke har betalt for deres forsinkede fly," siger Gustav Thybo.

Også konkurrenten AirHelp melder om en sand eksplosion i nye sager. Alene fra Ryanair har selskabet taget 10.000 nye sager ind siden januar, mens branchens tredje store spiller, flyforsinkelse.dk, melder om langt over 5000 nye klagesager fra Ryanair i løbet af de sidste fire måneder, oplyser kommunikationschef Line Jensen.

Flyrejsende har ret til kompensation ved forsinkelser på over tre timer. Op til 4475 kroner kan rejsende få i kompensation afhængigt af rejsens længde.

Men afgangen skal foregå fra en lufthavn i EU, eller også skal rejsen være bestilt hos et EU-selskab. Og så skal forsinkelsen eller aflysningen være flyselskabets skyld.

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danskere i udlandet fanget i bankklemme

Analyse giver kurstæsk til Pandora lige da ny storaktionær rykker ind

Presset satellitfirma tæt på at miste sin største kunde

Kristian Jensen efter produktivitets-succes: "Næste række af frugter bliver sværere at plukke"

Aktiestatus i USA: Regnskabsløft til rekordniveau - Twitter-aktien letter

Klumme: Morten Hübbes omkodning af Tryg

Konverteringsbølgen arbejder sig op: Realkreditselskaber har "møgtravlt"

Tivoli: Første kvartal skal give overskud på sigt

Markedet lukker: Pandora og NKT ramt af store kursdyk