Virksomheder Af
Den danske pensionskasse, ATP, er gået sammen med britiske 3i Infrastructure Plc. om at købe Tampnet, der er er en offshore telekommunikationsnetværksoperatør i Nordsøen og den mexicanske golf.

Under EQT's ejerskab af Tampnet (siden 2012) er selskabet vokset betydeligt, skriver sælgeren i en pressemeddelelse.

Ifølge Stockmarketwire.com vil 3i Infrastructure købe 50 pct. af selskabet for 220 mio. euro (1,6 mia. kr.), men hvor meget, ATP lægger for sin anden, meddeles ikke – heller ikke i pressemeddelelsen fra EQT Infrastructure.

Tampnet leverer højhastighedskommunikation til data via offshore via et netværk af fiberoptiske kabler, 4G basestationer og mikrobølgekoblinger.

I pressemeddelelsen fra EQT Infrastructure udtaler Per Helge Svensson, adm. direktør i Tampnet:

"Sammen med EQT har Tampnet været i stand til at investere betydeligt for at opbygge en organisation i verdensklasse, samtidig med at dens offshore infrastrukturkommunikationsnet udvides til nye geografiske områder. Vi fortsætter med at se stærk efterspørgsel efter vores tjenester, hovedsageligt drevet af digitaliseringen af olie- og gasindustrien og vigtigheden af robust kommunikationsinfrastruktur og ser frem til at komme ind i næste vækstfase sammen med vores nye ejere."

Salget er betinget af myndighedernes godkendelse i flere jurisdiktioner, herunder Federal Communications Commission i USA, og forventes at kunne ske i 2019.


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Theresa May enig med EU om udkast til brexit-aftale

Stor aktør dropper Folkemødet på Bornholm for at spare 1-2 mio. kr.: Udgifterne løber løbsk

Iværksættervirksomhed spår vild vækst: Skal bruge op mod 80 mio. kr.

Pundet rykker på nyhed om en snarlig brexit-aftale

Olieprisen banker nedad efter Trump-tweet

Aktier: Ambu og Bavarian de store tabere i rødt C25

Downing Street bekræfter: May hasteindkalder ministre efter enighed om udkast til brexitaftale

Topchef i kæmpe kryptobørs forventer glohede kursstigninger

CNN lægger sag an mod Trump-administrationen