Stigende udgifter til piloter rammer Ryanairs pengepung
Foto: Ritzay / Scanpix
Virksomheder Af
Større udgifter til piloter og lavere kundepriser har gjort indhug i første kvartals overskud hos det irske lavprisflyselskab Ryanair.

Det forklarer administrerende direktør Michael O'Leary i en kommentar til selskabets regnskab for første kvartal, der er fremlagt mandag.

I månederne april, maj og juni - som selskabet betegner som første kvartal - faldt nettooverskuddet med 20 procent i forhold til året før.

Det endte således på 319 millioner euro, fremgår det af selskabets regnskab. Det svarer til 2,4 milliarder kroner. Resultatet er dog stort set på linje med, hvad analytikerne havde forventet. De havde ventet et nettooverskud på 318,4 millioner euro.

Michael O'Leary peger ligeledes på højere oliepriser og fraværet af halvdelen af påsken i kvartalet som årsager til indtjeningsfaldet.

Direktøren kan dog glæde sig over en stigning i flytrafikken, hvor antallet af gæster i kvartalet steg med syv procent til 37,6 millioner.

Onsdag og torsdag i denne uge har lavprisflyselskabet været nødsaget til at aflyse 600 flyafgange til eller fra Belgien, Portugal og Spanien.

Det sker på grund af strejke blandt kabinepersonalet, der har varslet en arbejdsnedlæggelse i protest med Ryanairs lønforhold. Det vil påvirke op mod 100.000 passagerer, har Ryanair vurderet.

Tidligere på måneden offentliggjorde selskabets kabinepersonale ifølge Reuters en liste med 34 krav til Ryanairs ledelse. De indeholder blandt andet "en fair løn at leve for" og bedre betaling på sygedage.

Omvendt betragter Ryanair strejkerne som uberettigede. Selskabet mener, at kabinepersonalet "nyder god betaling".

/ritzau/

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Handelskrig overskygger alt i rædselsfuldt aktieår

Aktier: C25 gik fra plus til minus trods stigning til Novo

NKT-aktien fortsætter nedtur og falder 6,5 pct - få analysen her

Jesper Nielsen efter Danske Bank høring: Helt standard at aflytte telefoner i Howard Wilkinsons afdeling

Topchefer kræver lige konkurrence af regeringen: "Man kan sende en pakke billigere fra Kina end internt i Danmark"

Fintech-virksomhed slår sig sammen med Saxo Bank efter tidligere partnerbanks kollaps: "Vi kommer stærkere ud på den anden side"

Nykredit i kovending om udbyttefinte: Kendte til formål med udskældt fond

Whistleblower i Danske Bank: Jeg blev tilbudt penge for at holde min mund