Genmab-partner overrasker positivt på både salg og indtjening
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Det schweiziske medicinalselskab Novartis, der samarbejder med danske Genmab om salg af kræftmidlet Arzerra, har haft et stærkt andet kvartal med bedre end ventet omsætning og indtjening.

Salget endte for kvartalet på samlet 13,16 mia. dollar, mens analytikerne havde regnet med lidt lavere 12,84 mia. dollar ifølge estimater fra Bloomberg News.

Og på indtjeningssiden leverede Novartis et kerneoverskud per aktie på 1,29 dollar mod ventet 1,26 dollar hos analytikerne.

"Operationelt leverede vi solid vækst med voksende marginer og bidrag fra nøgleprodukter som eksempelvis Cosentyx (middel til behandling af psoriasis, red.), der havde en stærk udvikling," siger administrerende direktør Vas Narasimhan i regnskabet.

For helåret fastholder Novartis sine overordnede forventninger, der dermed fortsat lyder på en "lav til midt encifret" salgsvækst, mens kernedriftsindtjeningen stadig ventes at opnå en "midt til høj encifret" vækst.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Handelskrig overskygger alt i rædselsfuldt aktieår

Bitcoin farligt tæt på kurs 5000

Hvidvasksagen: Politikere forvirret i strid om fortrolighedsklausul

Aktier: C25 gik fra plus til minus trods stigning til Novo

NKT-aktien fortsætter nedtur og falder 6,5 pct - få analysen her

Jesper Nielsen efter Danske Bank høring: Helt standard at aflytte telefoner i Howard Wilkinsons afdeling

Topchefer kræver lige konkurrence af regeringen: "Man kan sende en pakke billigere fra Kina end internt i Danmark"

Fintech-virksomhed slår sig sammen med Saxo Bank efter tidligere partnerbanks kollaps: "Vi kommer stærkere ud på den anden side"