To kandidater favoritter til at vinde forvaltning af 144 mia. dollar
Foto: Scanpix / Brendan McDermid
Virksomheder Af
Ud af flere kandidater er kapitalforvalterne Blackrock og Schroders forrest i køen til at vinde en kontrakt, der omhandler at føre tilsyn med en samlet formue på 144 mia. dollar.

Sagen tager udgangspunkt i, at Lloyds Banking Group tidligere på året inviterede bud på kontrakten, da banken ville opsige sin aftale med Standard Life Aberdeen, der i øjeblikket administrerer de mange penge.

Og efter at have modtaget en række bud er det Blackrock og Schroders, som ser ud til at stå bedst i feltet af kandidater, skriver Bloomberg News med henvisning til oplysninger fra anonyme kilder, som har indblik i sagen.

Ifølge Bloomberg News' kilder kan Lloyds Banking Group vælge at gå med en enkelt vinder af kontrakten, eller også kan banken vælge at dele kontrakten og de 144 mia. dollar op i to dele.

Forhandlingerne omkring kontrakten skal stadig være i gang, og endnu et selskab kan stadig nå at komme med i kapløbet.

Hverken Lloyds Banking Group, Blackrock eller Schroders har ønsket at kommentere historien over for Bloomberg News.

Standard Life Aberdeen overtog i 2014 ansvaret for de 144 mia. dollar i forbindelse med opkøbet af en anden virksomhed. I februar valgte Lloyds Banking Group at opsige kontrakten, efter at Aberdeen og Standard Life havde fusioneret og derved blev en direkte konkurrent til forsikringsdelen hos Lloyds Banking Group.

Lloyds Banking Group vil gerne have afsluttet aftalen med Standard Life Aberdeen i første halvår 2019. Til sammenligning stod kontrakten til at udløbe i 2022.

Standard Life Aberdeen har ifølge Bloomberg News sagt, at det er på vej ud af forsikringsområdet, og at Lloyds Banking Group ikke har ret til at afslutte kontrakten før tid.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Samuelsen vildledte Folketinget om SAS-sag

Ny kæmpefond skal bremse dansk børsflugt

Tidligere Genmab-stifter går på børsen i New York

Vestager går i flæsket på Amazon: Kvæler kongen af nethandel de små virksomheder på platformen?

Venstre om Wammens skattemissil: "Det er så hyklerisk og utroværdigt"

Mette Frederiksen vil aflyse skattefri mobil: Pengene skal gå til udsatte børn

Nu bliver dit kørekort til en app: Regeringen vil gøre ID-beviser digitale

I mexicanske Oaxaca kan du lade guidebogen ligge derhjemme og gå på opdagelse i farvestrålende gader

Audi A6 Avant: Skønhed i stort format