Johnson & Johnson idømt kræft-erstatning på 4,7 mia dollar
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Det amerikanske medicinalkonglomerat Johnson & Johnson skal betale 4,69 mia. dollar (30 mia. kr.) i erstatning til 22 kvinder. Det afgjorde domstolen i St. Louis torsdag i følgeThe Wall Street Journal.

Johnson & Johnson er blevet anklaget for at være skyld i kræft i æggestokkene hos 22 kvinder, der kæder konglomeratets angivelige brug af asbest i sit babypudder sammen med deres kræft.

Dommen på 4,69 mia. dollar er den hidtil største i den slags retssager.

  Johnson & Johnson kalder dommen "dybt skuffende". Virksomheden mener, at dommen er et resultat af en "fundamental unfair proces" og vil derfor anke dommen.

Virksomheden har været involveret i mere end 9000 retssager om sin talkumpudder med blandede resultater. Johnson & Johnson siger, at pudderet altid har været sikkert og asbestfrit.

Sagsøgernes advokater argumenterede for, at der i Johnson & Johnsons babypudder har været blandet asbestfibre i talkummet, hvilket er blevet optaget i kroppen ved flere års brug. Seks af de kvindelige sagsøgere er døde.

- Hvis Johnson & Johnson insisterer på at sælge talkum, skal de markere produkterne med en advarsel, skriver Mark Lanier, som er rådgiver for kvinderne og deres familier, i en meddelelse ifølge The Wall Street Journal.

Medicinalkonglomeratets talsmænd siger, at gentagne undersøgelser af produktet ikke viser en sammenhæng mellem kræft i æggestokkene og brug af pudderet. Virksomheden mener derfor ikke, at den behøver markere sine produkter med en advarsel om højere risiko for kræft.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Samuelsen vildledte Folketinget om SAS-sag

Ny kæmpefond skal bremse dansk børsflugt

Tidligere Genmab-stifter går på børsen i New York

Vestager går i flæsket på Amazon: Kvæler kongen af nethandel de små virksomheder på platformen?

Venstre om Wammens skattemissil: "Det er så hyklerisk og utroværdigt"

Mette Frederiksen vil aflyse skattefri mobil: Pengene skal gå til udsatte børn

Nu bliver dit kørekort til en app: Regeringen vil gøre ID-beviser digitale

I mexicanske Oaxaca kan du lade guidebogen ligge derhjemme og gå på opdagelse i farvestrålende gader

Audi A6 Avant: Skønhed i stort format