Nu kommer regningen for Atea efter bestikkelsessag
Foto: PR
Virksomheder Af
Atea vil blive ramt i sin i forvejen udfordrede danske forretning, efter selskabet har modtaget en dom i bestikkelsessagen, som selskabet har været involveret i fra 2009 til 2014.

Det skriver Atea´s norske topledelse i forbindelse med regnskabet for andet kvartal 2018 ifølge ITwatch. Her ser man frem med forvisning om, at selskabets danske forretning nu bliver ramt.

- I tredje kvartal af 2018 vil Atea Danmark blive negativt påvirket af en henstilling fra de største offentlige organisationer i Danmark om, at offentlige kunder skal vente med at købe varer fra Atea, lyder det i meddelelsen som er afsendt fra selskabets topledelse med koncernchef Steinar Sønsteby i spidsen.

Atea har netop fremlagt et regnskab, der viser tilbagegang som følge af sagen allerede i andet kvartal.

Opbremsningen i samhandlen med det offentlige sker, "indtil disse organisationer har haft mulighed for at gennemgå og godkende den "selfcleaning," som Atea Danmark har forpligtet sig til at forhindre fremtidig misbrug," skriver Atea.

Ateas topledelse venter en afgørelse fra den offentlige indkøber Ski, der gennemgår Ateas rapport inden august, skriver Ateas koncernledelse.

- Det er ledelsens forventning om, at revisionen fra de offentlige organisationer vil blive gennemført inden august, og at de "selvrensende" handlinger, som Atea Danmark har forpligtet sig til at forhindre fremtidige misligholdelser, accepteres på nuværende tidspunkt, lyder det videre.

Derfor vurderer koncernledelsen, at Ateas indtjening før skat på gruppeniveau kan ligge 160-175 mio. norske kroner i tredje kvartal, skriver selskabets topledelse.

/ritzau/FINANS


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Amerikansk storbank: Flyvende biler bliver et gigamarked inden for de næste 20 år

Brødre henter stor trecifret millioninvestering til californisk it-komet – har rejst mere end 1 milliard siden 2009

Helle Ib: Danskerne kan være på vej til valgurnerne inden påskeferien

Mærsk: Vi er ikke et shippingfirma mere

SF tager fra de rige og giver til de fattige i skatteoplæg

Carlsberg er klar med ny sixpack og vinker farvel til adskillige ton overflødigt plastik

Retailer på Amazon: "Deres mål er decideret modsat dit"

Trump er på vej med melding om nedlukning og grænsesikkerhed

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer