Nu kommer regningen for Atea efter bestikkelsessag
Foto: PR
Virksomheder Af
Atea vil blive ramt i sin i forvejen udfordrede danske forretning, efter selskabet har modtaget en dom i bestikkelsessagen, som selskabet har været involveret i fra 2009 til 2014.

Det skriver Atea´s norske topledelse i forbindelse med regnskabet for andet kvartal 2018 ifølge ITwatch. Her ser man frem med forvisning om, at selskabets danske forretning nu bliver ramt.

- I tredje kvartal af 2018 vil Atea Danmark blive negativt påvirket af en henstilling fra de største offentlige organisationer i Danmark om, at offentlige kunder skal vente med at købe varer fra Atea, lyder det i meddelelsen som er afsendt fra selskabets topledelse med koncernchef Steinar Sønsteby i spidsen.

Atea har netop fremlagt et regnskab, der viser tilbagegang som følge af sagen allerede i andet kvartal.

Opbremsningen i samhandlen med det offentlige sker, "indtil disse organisationer har haft mulighed for at gennemgå og godkende den "selfcleaning," som Atea Danmark har forpligtet sig til at forhindre fremtidig misbrug," skriver Atea.

Ateas topledelse venter en afgørelse fra den offentlige indkøber Ski, der gennemgår Ateas rapport inden august, skriver Ateas koncernledelse.

- Det er ledelsens forventning om, at revisionen fra de offentlige organisationer vil blive gennemført inden august, og at de "selvrensende" handlinger, som Atea Danmark har forpligtet sig til at forhindre fremtidige misligholdelser, accepteres på nuværende tidspunkt, lyder det videre.

Derfor vurderer koncernledelsen, at Ateas indtjening før skat på gruppeniveau kan ligge 160-175 mio. norske kroner i tredje kvartal, skriver selskabets topledelse.

/ritzau/FINANSEr du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Samuelsen vildledte Folketinget om SAS-sag

Ny kæmpefond skal bremse dansk børsflugt

Tidligere Genmab-stifter går på børsen i New York

Vestager går i flæsket på Amazon: Kvæler kongen af nethandel de små virksomheder på platformen?

Venstre om Wammens skattemissil: "Det er så hyklerisk og utroværdigt"

Mette Frederiksen vil aflyse skattefri mobil: Pengene skal gå til udsatte børn

Nu bliver dit kørekort til en app: Regeringen vil gøre ID-beviser digitale

I mexicanske Oaxaca kan du lade guidebogen ligge derhjemme og gå på opdagelse i farvestrålende gader

Audi A6 Avant: Skønhed i stort format