Harley-Davidson flytter produktion fra USA efter straftold
Foto: Scott Olson/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Harley-Davidson flytter sin produktion af motorcykler, der skal sælges til det europæiske marked, ud af USA.

Det sker som direkte konsekvens af den handelskrig, der er ved at opstå mellem USA og Europa. Det skriver nyhedsbureauet AP.

- På helårsbasis estimerer firmaet, at den samlede effekt af EU's toldtariffer vil være 90-100 millioner dollar (576 til 640 millioner kroner red.)

- For at imødegå den markante omkostning ved denne byrde vil Harley-Davidson flytte sin produktion af motorcykler til lande i EU fra USA til internationale poroduktionsfaciliteter for at undgå den, skriver Harley-Davidson i en fondsbørsmeddelelse.

De højere toldsatser på Harley-Davidsons motorcykler er kommet efter, at USA med præsident Donald Trump i spidsen indførte straftold på stål og aluminium.

Det har fået EU til et svare igen med højere told på en række ikoniske amerikanske produkter. Deriblandt altså Harley-Davidson, der i over 100 år har lavet nogle af verdens bedst kendte motorcykler.

Ifølge Harley-Davidson har den nye told betydet, at tolden for at importere motorcykler fra USA til EU er steget fra seks til 31 procent. Det øger den gennemsnitlige pris på en af selskabets motorcykler med 2200 dollar - svarende til 14.000 kroner - i EU.

- Harley-Davidson mener, at den markante prisstigning, hvis den bliver sendt videre til forhandlere og kunder, vil have en øjeblikkelig og vedvarende negativ indvirkning på salget i regionen, skriver Harley-Davidson i fondsbørsmeddelelsen.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Samuelsen vildledte Folketinget om SAS-sag

Ny kæmpefond skal bremse dansk børsflugt

Tidligere Genmab-stifter går på børsen i New York

Vestager går i flæsket på Amazon: Kvæler kongen af nethandel de små virksomheder på platformen?

Venstre om Wammens skattemissil: "Det er så hyklerisk og utroværdigt"

Mette Frederiksen vil aflyse skattefri mobil: Pengene skal gå til udsatte børn

Nu bliver dit kørekort til en app: Regeringen vil gøre ID-beviser digitale

I mexicanske Oaxaca kan du lade guidebogen ligge derhjemme og gå på opdagelse i farvestrålende gader

Audi A6 Avant: Skønhed i stort format