Virksomheder Af
Amerikanske Walt Disney Company er måske på vej til at tage et stort stik hjem i kampen om at overtage 21st Century Fox.

Det forlyder nemlig, at den langstrakte proces med at overtage Fox, der blev indledt med en aftale i december sidste år, er på vej til at kaste en godkendelse af sammenlægningen af sig fra konkurrencemyndighederne.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til en kilde med kendskab til sagen.

Ifølge kilden vil det amerikanske justitsministerium være på vej med en godkendelse inden for to uger, og Disney skulle have tilbudt frasalg af visse aktiviteter, herunder Fox' regionale sportsnetværk, for at få det blå stempel.

Hvis det er tilfældet, får Disney en vigtig trumf på hånden i kampen mod Comcast, der i sidste uge overgik Disneys bud, og som derfor tvang Disney til at forhøje sit bud til aktionærerne i 21st Century Fox.

Disney tilbød oprindeligt at købe 21st Century Fox i en ren aktiehandel for 52,4 mia. dollar. I sidste uge blandede Comcast sig så officielt med et bud på 35 dollar per aktie, hvilket svarede til 65 mia. dollar. Buddet var også 100 pct. kontant.

Onsdag har Disney så svaret igen med et bud på 38 dollar per aktie i 21st Century Fox eller 71,3 mia. dollar for koncernen. Buddet giver aktionærerne mulighed for at få halvdelen af betalingen kontant.

- Vi er allerede seks måneder henne i processen med myndighederne, og vi er sikre på, at vi har en klar og hurtig vej til en godkendelse, sagde Bob Iger, Disneys topchef, onsdag på en telekonference ifølge Bloomberg News.

Da Comcast har langt flere overlap med forretningen i 21st Century Fox spekulerer analytikere samtidig i, at en overtagelse fra Comcasts side vil være sværere at få igennem hos konkurrencemyndighederne.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Samuelsen vildledte Folketinget om SAS-sag

Ny kæmpefond skal bremse dansk børsflugt

Tidligere Genmab-stifter går på børsen i New York

Vestager går i flæsket på Amazon: Kvæler kongen af nethandel de små virksomheder på platformen?

Venstre om Wammens skattemissil: "Det er så hyklerisk og utroværdigt"

Mette Frederiksen vil aflyse skattefri mobil: Pengene skal gå til udsatte børn

Nu bliver dit kørekort til en app: Regeringen vil gøre ID-beviser digitale

I mexicanske Oaxaca kan du lade guidebogen ligge derhjemme og gå på opdagelse i farvestrålende gader

Audi A6 Avant: Skønhed i stort format