Vestas-formand bliver ny formand for TDC
Foto: Henning Bagger/ Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Bert Nordberg, formand for Vestas, bliver ny formand for TDC.

Han tiltræder 1. august i den nye rolle og afløser dermed Mike Parton, som for nylig blev indsat som midlertidig formand for TDC - Parton bliver fremover næstformand i bestyrelsen.

Bert Nordberg har siden 2012 været bestyrelsesformand for Vestas og sidder desuden i en række bestyrelser herunder Electrolux AB, Saab-koncernen, Skandinaviska Cellulosa AB og Essity AB.

Før dette havde Bert Nordberg en lang karriere hos Ericsson, hvor han blandt andet var CEO for Sony Ericsson mellem 2009-2012.

Har fulgt TDC tæt

I en pressemeddelse udtaler Bert Nordberg:

"Jeg har fulgt situationen omkring TDC nøje, og jeg er overbevist om, at den strategi, de nye aktionærer har lagt frem, er den rigtige for virksomheden og for Danmark. Jeg er spændt på at komme i gang, og jeg ser frem til samarbejdet med Mike Parton og resten af bestyrelsen samt til at bruge min erfaring til at implementere den nye strategi for TDC."

PFA's topchef, Allan Polack, udtaler på vegne af de nye ejere i selskabet DK Telekommunikation:

"Bert er meget erfaren, og hans kendskab til telesektoren og det danske erhvervsliv gør ham til et stærkt valg til at lede TDC's bestyrelse. De 8.000 medarbejdere og TDC-ledelsen er i fuld gang med at gennemføre vores strategiske vision for TDC, og vi ser frem til, at Bert skal bistå med at lede den proces," skriver han i en meddelse fra TDC.

"Vi vil også takke Mike Parton for hans indsats og lederskab som midlertidig formand. Vi er meget tilfredse med de fremskridt, der er gjort indtil videre - hvilket i vid udstrækning skyldes Mikes engagement og indsigt."

Det var ventet, at TDC ville udpege en dansker som ny formand, men hvis man med dagens udnævnelse i baghovedet nøje ser på, hvad TDC meldte ud midt i maj, opfylder Bert Nordberg til fulde kriterierne.

14. maj skrev TDC således sådan om profilen på en ny formand:

"På sigt planlægges det dog at udnævne en anden formand med en stærk dansk profil med et godt netværk og erfaring fra dansk erhvervsliv."

Dramatisk overtagelse 

Konsortiet bag selskabet DK Telekommunikation består af pensionskasserne PFA, PKA og ATP og den australske finanskoncern Macquarie.

Selskabet opnåede kontrol med 90 pct. af aktierne i TDC i begyndelsen af april, og selskabet blev for mindre end to uger siden afnoteret fra Fondsbørsen.

DK Telekommunikations indtog i TDC skete på en særdeles turbulent baggrund. Sidst i januar indgav selskabet et hemmeligt købstilbud på TDC, som bestyrelsen afviste. Få dage senere offentliggjorde selskabet så, at TDC ville fusionere med MTG, hvilket førte til forhøjede bud på TDC. Og midt på foråret stod det så klart, at konsortiet overtog TDC med et bud på 50,25 kr. per aktie - eller 40 mia. kr.

Overtagelsen fik i første omgang daværende TDC-formand Pierre Danon til at melde sin afgang. Og i begyndelsen af maj oplyste også adm. direktør Pernille Erenbjerg, at hun forlader TDC ved årets udgang.

Vil opdele TDC i tre selskaber

Konsortiet ønsker, at TDC skal være en førende deltager i den landsdækkende udrulning af fibernetværk til private hjem, 5G, coax og lignende teknologier.

Det er planen, at konsortiet vil opdele TDC i tre selskaber; et med fokus på netværksudrulning, et selskab med fokus på kunderne og et norsk selskab, hvor TDC's norske selskab, det, der tidligere hed Get, ligger.


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Samuelsen vildledte Folketinget om SAS-sag

Ny kæmpefond skal bremse dansk børsflugt

Tidligere Genmab-stifter går på børsen i New York

Vestager går i flæsket på Amazon: Kvæler kongen af nethandel de små virksomheder på platformen?

Venstre om Wammens skattemissil: "Det er så hyklerisk og utroværdigt"

Mette Frederiksen vil aflyse skattefri mobil: Pengene skal gå til udsatte børn

Nu bliver dit kørekort til en app: Regeringen vil gøre ID-beviser digitale

I mexicanske Oaxaca kan du lade guidebogen ligge derhjemme og gå på opdagelse i farvestrålende gader

Audi A6 Avant: Skønhed i stort format