Maersk Container Industry skal fyre 1200 medarbejdere i Chile
Foto: Arkivfoto/ Edgar Su/Reuters/ Ritzau/Scanpix
Virksomheder Af
Maersk Container Industry har besluttet sig for at lukke ned for produktionen af kølecontainere, såkaldte reefers, i San Antonio i Chile og i stedet alene producere kølecontainere ved selskabets oprindelige produktionssted i Quingdao i Kina. Beslutningen har umiddelbar effekt, og den berører 1209 medarbejdere, som nu skal finde nyt arbejde.

Det oplyser Maersk Container Industry i en pressemeddelelse torsdag.

"Efter en grundig analyse har vi konkluderet, at konsolideringen af aktiviteterne på en fabrik vil give styrket kapacitetsudnyttelse og en mere simpel omkostningsstruktur. Det vil tillade os at servicere vore kunder bedre og fokusere på innovation for derved at reagere på den voksende efterspørgsel på kølecontainerteknologi," siger Sean Fitzgerald, administrerende direktør i Maersk Cotainer Industry, i en pressemeddelelse.

Produktionen i Quingdao blev startet i 1998, mens man fra San Antonio siden 2015 har leveret såkaldte "Star Cool Integrated"-containere til brug for eksport fra vestkysten af Latinamerika. Maersk Container Industry begrunder forandringerne med, at man har oplevet et fundamentalt skifte i reefer-markedet mod "svær" overkapacitet.

Maersk Container Industry forklarer, at det har været udfordrende at udvikle en lokal supply chain-base af råvarer og nøglekomponenter, der kunne støtte fabrikken. Som et resultat af det har produktion på fabrikken vist sig ikke at være konkurrencedygtig i det globale marked.

"Den hårde realitet er, at for at være konkurrencedygtig i dag kræves det, at vi tilpasser vores drift konstant. Fundamentale markedsfaktorer har ændret sig, og det må vi også for at vokse med markedet," uddyber Fitzgerald.

Med beslutningen er der udsigt til, at 1209 kompetente medarbejdere i San Antonio i Chile står uden job.

Med lukningen i Chile vil Maersk Container Industry have sit hovedkvarter med forskning og udvikling i Danmark og to produktionssteder i Kina for henholdsvis køle- og tørfragt.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Sparekasse går på børsen: Svært at holde kursen oppe

Mens du sov: Seiers aktiesalg i Saxo Bank udløste honorarstrid med bestyrelsesdronning

Whistleblower: Ikke en øre fra lyssky Danske Bank-transaktioner bliver beslaglagt

Amy Zhuang: Nyt sammenstød mellem Kina og USA bekymrer markederne

Børsen mener: Løkkes tynde program giver formandsuro

Lottomillionær fuldender demokratisk storsejr i Californien

Milena Penkowa vil have sin doktorgrad igen

Mens du sov: Asiatiske markeder i plus trods handelskrig og brexit-uro

Bocian: Europas laveste inflation taler for lav rente