Coloplast og Mærsk topper liste over selskaber brugt til udbyttefusk
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau/Scanpix.
Virksomheder Af
Den danske statskasse er blevet lænset for flere milliarder i udbytteskandalen, og de udenlandske påståede svindlere har især været glade for Coloplast-aktien.

Selskabet, der bl.a. producerer stomiposer, topper listen over de børsnoterede danske selskaber, som fylder mest i de stævninger, Skat har indleveret i USA i udbyttesagen.

Ifølge stævningerne har de formodede svindlere hevet intet mindre end 576 mio. kr. ud af Skat på uberettigede udbytterefusioner omhandlende Coloplast-aktien.

På andenpladsen over deres danske yndlingsaktier finder vi A.P. Møller - Mærsk, som ifølge stævningen er blevet brugt til uberettiget at hive 365 mio. kr. ud af Skat.

TDC og Vestas også med 

I alt har Skat stævnet både privatpersoner, virksomheder og organisationer for 2,3 mia. kr. i denne omgang, men det beløb bliver sandsynligvis endnu større inden længe.

Samlet set vurderer Skat, at det kan løbe op i omkring 11 mia. kr.
På listen efter Coloplast og Mærsk finder vi bl.a. TDC, Vestas, Novo Nordisk, Danske Bank og Pandora, der alle er blevet brugt i til at få refunderes udbytteskat uberettiget. De dansker selskaber er uden skyld og har således ikke været vidende om misbruget.

Som Børsen skrev tilbage i 2015, er Parken Sport & Entertainment, der bl.a. står bag fodboldklubben FC København, også blandt de børsnoterede danske virksomheder, der er blevet misbrugt.

Parken adskiller sig dog ved, at selskabet slet ikke har udbetalt udbytte siden 2005.
Alligevel har nogen altså fået refusion for udbytteskat.

Udrensning i Skat 

"Skat må stå på mål for, hvordan pokker sådan noget kan lade sig gøre, for jeg ved ingenting om det," lød det dengang fra en kilde i toppen af Parken.

Hele sagen fik, da den brød ud, også konsekvenser i Skat.

Her blev en stribe chefer fjernet, og Bagmandspolitiet har beslaglagt - men ikke fået udbetalt - 2,7 mia. kr. i udlandet.

Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Postkort fra Wallstreet: Hvorfor se på Tyrkiet, når vi har Walmart?

Rådgiver for Det Hvide Hus i vidtgående samarbejde med Mueller-efterforskning

Kronik: Hvor skal vi investere når næste recession kommer?

Iran barsler med nyt kampfly: "Hvis noget land vil true vores sikkerhed, vil det få et knusende modsvar"

Borgere har fået fradrag på 11 mia kr af boligjobordning

Livsnyderi i filmiske omgivelser: Kom med på et femstjernet sandslot midt i charterørkenen

Putin og Merkel drøfter omstridt gasledning på topmøde