Airbnb-aftale giver Uber håb om dansk comeback
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Kørselstjenesten Uber har fået fornyet håb om at vende tilbage til Danmark efter sidste uges politiske aftale om dele- og platformsøkonomi, skriver Politiken onsdag.

Aftalen har fået ferieboligportalen Airbnb til at indvillige i at indberette oplysninger om udlejerne til de danske skattemyndigheder. Uber ser aftalen som et godt match til en ny tilgang, firmaet har til lande, den vil drive forretning i:

- I Danmark handler det især om at have styr på, at vi passer ind i den danske model og det danske skattesystem. Derfor er det rigtig godt, at der nu kommer en aftale om skattebetalingen for deleøkonomiske virksomheder, siger Kristian Agerbo, Ubers talsmand i Norden til Politiken.

Efter at have undersøgt 1195 chauffører oplyste Skat i sidste måned, at 99 procent af dem havde fejl i deres betalinger.

Netop skat er nøglen i den nye aftale til at løse de problemer, der omgiver vrimlen af nye tech-firmaer, påpeger Uber.

- Problemstillingen med skat har været deleøkonomiens akilleshæl. Der er regeringens initiativ for deleøkonomiske virksomheder et eksempel til efterfølgelse. Det skaber et incitament for, at både platformene og de individer, der benytter sig af dem, sørger for, at der bliver rapporteret til myndighederne. Vi kunne sagtens støtte, hvis man ville gå endnu længere og laver en decideret forpligtelse til at indberette til Skat, siger Kristian Agerbo til Politiken.


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Aktier: Kollegas nedjustering punkterede DSV

Forfærdet erhvervsliv vil stoppe brexit-kaos

Tweets fra Trump og aktiegyser: Enormt markedspres på Jerome Powell før Fed-rentemøde

Analytiker spår færre rentehop i 2019: Fed vil nok pakke julegaven til Trump blødt ind

Ørsteds hovedkontor evakueret: Politi undersøger mistænkeligt forhold

Mænger sig med Amazon, Nike og Apple: Dansk reklamefilm er blandt verdens 10 mest sete på Youtube i år

1200 ejendomsejere er ikke blevet opkrævet boligskat

Virksomheder kæmper for livet og klager til staten: Lukning af Kolding Havn er ulovlig

USA: Optimisme inden rentemøde - fusion løfter Pfizer