Lundbeck: Påbegynder studie af skizofreni- og Alzheimers-behandling
Foto: Torben Åndahl / Scanpix
Virksomheder Af
Medicinalkoncernen Lundbeck påbegynder fase 1-studie med en behandling, der skal lette symptomer, som patienter med skizofreni eller Alzheimers lider af.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Stoffet, Lu AF76432, virker ved at forbedre forringet kommunikation mellem celler i særlige dele af hjernen, der kan medføre symptomer som blandt andet nedsat koncentrationsevne og hukommelsestab.

"Vi er meget tilfredse med at kunne bringe endnu et af vores selvopfundne stoffer længere frem i udviklingen. Kognitive symptomer i forbindelse med skizofreni og Alzheimers sygdom har en stærkt negativ påvirkning af patienternes livskvalitet og evne til at fungere både i private og professionelle sammenhænge."

"Derfor er der et stort behov for bedre behandlinger af disse symptomer," siger koncerndirektør for forskning og udvikling hos Lundbeck Anders Gersel Pedersen i meddelelsen.

Fase 1-studier er første skridt på vejen for at få godkendt en behandling af et lægemiddel. Behandlingen skal igennem yderligere to faser.

I pressemeddelelsen fremgår det også, at Lundbeck forventer at påbegynde klinisk udvikling af yderligere et eller to egne stoffer i løbet af 2018.

/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Dansk it-komet jagter trecifret millioninvestering hos Facebook-stifter

Aktier: Wall Street sender aktier op på muligt tøbrud overfor Kina

Ingen vidste hvad Vipp var før Jette Egelund kom

V langer ud efter LA: I må have kort hukommelse

Teva får gylden USA-godkendelse: Aktien brager op

MT Højgaard-fyring: "Tålmodighed slap op"

Verdens rigeste familie er blevet 76 mia kr rigere i dag

Analyse: Pandora-top lancerer ny tv-genre

Nykredit flirter igen med prestigeområde