Trecifret millioninvestering: Lego-families pengetank køber op i pap-emballage til fisk
Andes Kirk Johansen medejer af Kirk Kapital, der nu går ind i emballage til fisk
Foto: Arkivfoto: Redstar
Virksomheder Af
Pengetanken Kirk Kapital ejet af Kirk-Johansen grenen af  Lego-stifter Ole Kirk Kristiansens familie køber for et trecifret millionbeløb 40 pct af Beck Pack Systems, der er storproducent af pap- og kartonemballage til fisk.

Aktiemajoriteten på 60 pct. beholdes af  holdingselskabet Insepa., der ejes af en fond, som i spidsen har Espersen-familien bag bl. a. milliardkoncernen A. Espersen, der forarbejder fisk.

Beck Pack gav i fjor et overskud efter skat på 44 mio. kr., 55 mio. kr. året før og over 200 mio. kr. de seneste fem år.

"Vi glæder os over det nye samarbejde. Beck Pack er globalt markedsledende, meget veldrevet og har leveret flotte resultater over en lang årrække. Kirk Kapital indtræder i ejerskabet af Beck Pack med en ambition om at bidrage til en langsigtet positiv udvikling af selskabet," siger adm. direktør i Kirk Kapital, Kim Gulstad.

Adm. direktør i Insepa og bestyrelsesformand i Beck Pack, Klaus B. Nielsen, ser frem til at få flere erfarne kræfter ind i sin bestyrelse.

"Vi oplever en positiv udvikling i Beck Pack, som vi nu sammen med Kirk Kapital skal sikre fortsætter. Beck Pack er en traditionsrig virksomhed med mange år i branchen, og vi er glade for at få en med-ejer ind, som også har øje for de langsigtede mål og udvikling af selskabet. Herudover ser vi frem til at få en kapitalstærk partner som Kirk Kapital med ind i vores bestyrelse og kunne trække på de erfaringer og kompetencer, som nu fremover kommer selskabet til gode, " siger Klaus B. Nielsen.

Beck Pack Systems har i over 50 år opereret i markedet for fødevareemballage og sælger sine såkaldte kartonnage-produkter over det meste af verden - bl. a. i  Argentina, Polen, New Zealand, Kina, USA, Korea, Peru og Vietnam. 75 pct. af produktionen foregår på fabrikken i Rønne på Bornholm og resten i Seattle, USA. 

Det familieejede investeringsselskab Kirk Kapital forvalter ca. 8 mia. kr. og kapitalen er investeret i virksomheder som Alliance+, Kompan og  PNO.


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Fyret som bankdirektør under finanskrisen: "Jeg har endnu ikke haft en dårlig dag"

Amerikanske aktier i nyt rekordridt fredag

EU-præsident tror stadig på kompromis om brexit

Advarsel fra finanshus: Handelskrig mellem USA og Kina kan ende i økonomisk koldkrig

Danske Bank kan tilbagekalde bonusser: Thomas Borgen fik 4,7 mio fra 2009 til 2015

Fredagens aktier: Vestas og Ambu i store stigninger - Danske Bank i markant dyk

May banker pundet ned med afvisning af EU's tilbud: "Det vil være en dårlig aftale"

Danske Bank sendt til bunds - mens Ambu strøg i vejret

Lars Seier om dødt Formel 1-projekt: "Det er uforskammet og flabet over for os, for at sige det, som det er"