Pandora skuffer i nyt regnskab - Kina under pres
Pandora skuffer i nyt regnskab på flere nøgletal
Foto: Nils Meilvang/Scanpix
Virksomheder Af
Det er et langt fra skinnende regnskab, den danske smykkegigant Pandora leverede her til morgen. 

På de vigtigste nøgletal lander regnskabet under analytikernes forventninger. 

Hvor analytikerne havde forventet en fremgang på 0,7 pct. i omsætningen, falder den i stedet med 1 pct. fra 5159 mio. kr. til 5115 mio. kr. 

Til sammenligning steg Pandoras omsætning 9 pct. i første kvartal 2017 og det er første gang siden 2012 at Pandora går tilbage på omsætning i et kvartal, når man sammenligner med samme kvartal året før.  

"Som ventet har omsætningsvæksten i starten af året været moderat, og vi forventer en gradvis forbedring igennem året i takt med, at vi lancerer flere produkter," lyder det fra Pandoras topchef, Anders Colding Friis.

Senioranalytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen, er ikke overrasket over regnskabet: 

"Det var på forhånd meldt ud, at de ville falde. På toplinjen er den negative udvikling drevet af valutaudviklingen, og det samme gælder bundlinjen. Så har de øget omkostningerne og er negativt påvirket af engangsudgifter, og hvis man korrigerer for det, så ser det mere fornuftigt ud". 

Pres på Kina

Nedgangen skyldes blandt andet at salget i Asien og stillehavsområdet, primært drevet af Kina, ligger lavere end forventet. Omsætningen falder her fra 1268 mio. kr. til 1159 mio. kr.

Pandora skriver i deres regnskab:

- Asien og stillehavsområdet oplevede en nedgang i væksten drevet af Kina. En forretningsplan bliver i øjeblikket implementeret for at styrke forretningen i Kina.

Fald på bundlinjen

På bundlinjen var der også skuffelse at hente. Her endte det samlede resultat på et overskud på 1159 mio. kr. efter skat, hvor analytikerne havde forventet et overskud på 1232 mio. kr.

Til sammenligning lød nettooverskuddet på 1361 mio. kr. i første kvartal sidste år. 

Pandora fastholder dog forventningerne til året, der lyder på en vækst på 7-10 pct. i lokal valuta. NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Pantelåneren har fået et moderne pift

  USA: Ni uger i træk med plus til Dow Jones

  USA og Kina forlænger forhandlinger - mulig udskydelse af ny told

  Frank Jensen åbner for nye små lejligheder i København

  USA og Kina enige om valutaaftale

  Hovedpersonen i Enron-skandalen er atter en fri mand

  Fem uger til brexit: UK har kun 6 af 40 handelsaftaler klar

  Hårdt brexit kan sende erhvervsgulerod til Holland

  USA's centralbank lover "betydeligt" større balance end før finanskrisen