Ørsteds overskud vokser markant med nye vindmølleparker i drift
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Ørsted kom igennem første kvartal af 2018 med en højere indtjening end i samme kvartal året forinden, hvor flere nye vindmølleparker i drift trækker overskuddet op.

Januar, februar og marts gav i år et driftsoverskud før af- og nedskrivning, EBITDA, på 5519 mio. kr., viser torsdagens regnskab for første kvartal.

I samme periode af 2017 lød EBITDA-indtjeningen på 3288 mio. kr.

På toplinjen præsterede Ørsted en omsætning på 19.808 mio. kr. Den post landede på 16.497 mio. kr. i første kvartal året forinden.

Nettooverskuddet var på 3032 mio. kr. for de fortsættende aktiviteter, der dermed ikke omfatter olie- og gasforretningen, der er blevet solgt.

Til sammenligning landede nettooverskuddet for de fortsættende aktiviteter i samme periode for et år siden på 1214 mio. kr.

"Vi har haft en stærk start på året med en god indtjening fra havvindforretningen, hvor EBITDA næsten blev fordoblet i forhold til 1. kvartal 2017," siger administrerende direktør Henrik Poulsen i en kommentar til regnskabet.

"Som følge af en driftsmæssig stærk start på året og et positivt udfald af en voldgift om en gaskøbskontrakt har vi forhøjet vores forventninger til EBITDA med 0,5 mia. kr. til 12,5-13,5 mia. kr.," siger han.

/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Lejlighedskøbere siger farvel til Vesterbro og goddag til Virum

Aktier: Nordstrom steg, mens Tesla kørte nedad i positivt USA-marked

Helle Ib: Jammer eller ok håndsrækning?

Aktier: Rolig aktiedag i USA trækkes op af Nordstrom

Markedet lukker: Mærsk og Vestas holdt C25 i vater

Løkke afblæser nulvækst: Offentlig forbrug skal vokse moderat

Aston Martin DBS stiller med 725 hk på baghjulene

Efter opjustering: Bred skare af analytikere løfter kursmål for Carlsberg

Analyse: Landbrugets tørkekrav sætter Venstre i kattepine