Virksomheder Af
Den japanske medicinalkoncern Takeda er angiveligt tæt på at indgå en foreløbig aftale om køb af det irske medicinalselskab Shire. Det sker, efter at Takeda skal have forsødet et bud på i omegnen af 60 mia. dollar, eller omkring 361 mia. kr., oplyser kilder med indsigt i sagen til Bloomberg News.

Oplysningerne kommer, efter at Reuters i sidste uge kunne fortælle, at Takeda angiveligt er klar til at betale 46,50 pund per aktie, hvilket værdisætter Shire til 42,4 mia. pund - eller omkring 362 mia. kr. Hvis handlen går igennem, vil det være en af de største i japansk historie.

Takeda annoncerede i slutningen af marts, efter at britiske medier havde fået nys om sagen, at selskabet var interesseret i at købe Shire, og ifølge britisk lov skal Takeda senest 25. april komme med et officielt bud eller trække sig.

På aktiemarkedet stiger Shire-aktien tirsdag med næsten 4 pct. til 39,46 pund.

Ifølge Bloombergs kilder er det fortsat muligt, at handlen forsinkes eller falder til jorden.

Shire udvikler medicin rettet mod sjældne sygdomme - herunder kræft-, bløder- og nervesygdomme. Selskabet har danskeren Flemming Ørnskov som administrerende direktør.

Takeda udvikler blandt andet medicin til kræftbehandling og sygdomme i centralnervesystemet, hvor det har et samarbejde med danske Lundbeck om antidepressivmidlet Brintellix.

/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Vestas-boss: Effekten af tariffer kan koste dyrt - men er usikker

Ekspert efter bankboss' idé om at afskaffe kontanter: "Så kan man jo bare handle hash i euro"

"Hvis man ikke kan tjene penge nu, hvornår kan man så tjene penge som byggevirksomhed?"

Britisk pengetank satser endnu mere på Vestas-nedtur

Første regnskab efter bankbryllup: "Det vigtigste er, at kunderne fortsat er glade"

ALK-chef om USA-entre: "Stille og roligt begynder snebolden at rulle, men det er for tidligt at sige, at den ruller selv"

Valuta: Tyrkisk lira slikker sårene efter nedsmeltning

Stor aktiestigning til allergikæmpe - direktør lover mere i vente

Frasalg skærmer Lauritz.com efter markant nedgang