Udvikling af detailhandel i Roskilde for 400 mio kroner
Foto: PR-illustration
Virksomheder Af
Entreprenørkoncernen Daugaard Pedersen er i fuld gang med at udvikle et nyt stort detailhandelsområde i den østlige del af Roskilde tæt på RUC. Det får en forventet handelsværdi på omkring 400 mio. kr.

Butikscentrene – i fagtermer box-butikker - skal bl.a huse Jysk, El-Giganten, T. Hansen og Pet World. I forvejen ligger Bauhaus i området. Biltema kører sit eget løb i området – også med en ny bytik. Der mangler at blive indgået en aftale med en sidste butikslejer.

I alt har Daugaard Pedersen opkøbt 60.000 kvm jord af Roskilde Kommune, og den oprindeligt Kolding-baserede totalentreprenør har hånden på kogepladen for byggeriet af 15.000 kvm butikker og 5-6000 kvm kontorer. Hertil kommer et areal, der skal bruges til P-Pladser.

Biltema kører eget løb

I alt vil der blive udviklet ejendomsværdier for omkring 400 mio. kr. i området. Heraf udgør Biltemas andel omkring 100 mio. kr.

"Den resterende del vil vi selv beholde i første omgang, men med mulighed for et senere salg. Projektet er indtil videre baseret på de indgåede lejeaftaler,"  siger Jan Riis Nielsen.

Daugaard Pedersen agerer som en traditionel projektudvikler, og har bl.a den tidligere ejer af virksomheden, Jan Daugaard Pedersen, med som investor til en del af projekterne, oplyser Jan Riis Nielsen.

Centerområdet kan ifølge borgmester i Roskilde Kommune, Joy Mogensen, være med til at positionere Roskilde som en attraktiv handelsby:

"Vi har historisk en stor og rig handelstradition i Roskilde og med placeringen af det nye butiksområde midt mellem Holbæk-motorvejen og Trekroner Station får de nye butikker en af de bedste beliggenheder på Sjælland i forhold til infrastruktur, siger hun. "
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Handelskrig overskygger alt i rædselsfuldt aktieår

Bitcoin farligt tæt på kurs 5000

Aktier: C25 gik fra plus til minus trods stigning til Novo

Jesper Nielsen efter Danske Bank høring: Helt standard at aflytte telefoner i Howard Wilkinsons afdeling

Topchefer kræver lige konkurrence af regeringen: "Man kan sende en pakke billigere fra Kina end internt i Danmark"

Fintech-virksomhed slår sig sammen med Saxo Bank efter tidligere partnerbanks kollaps: "Vi kommer stærkere ud på den anden side"

Nykredit i kovending om udbyttefinte: Kendte til formål med udskældt fond

Whistleblower i Danske Bank: Jeg blev tilbudt penge for at holde min mund