Udvikling af detailhandel i Roskilde for 400 mio kroner
Foto: PR-illustration
Virksomheder Af
Entreprenørkoncernen Daugaard Pedersen er i fuld gang med at udvikle et nyt stort detailhandelsområde i den østlige del af Roskilde tæt på RUC. Det får en forventet handelsværdi på omkring 400 mio. kr.

Butikscentrene – i fagtermer box-butikker - skal bl.a huse Jysk, El-Giganten, T. Hansen og Pet World. I forvejen ligger Bauhaus i området. Biltema kører sit eget løb i området – også med en ny bytik. Der mangler at blive indgået en aftale med en sidste butikslejer.

I alt har Daugaard Pedersen opkøbt 60.000 kvm jord af Roskilde Kommune, og den oprindeligt Kolding-baserede totalentreprenør har hånden på kogepladen for byggeriet af 15.000 kvm butikker og 5-6000 kvm kontorer. Hertil kommer et areal, der skal bruges til P-Pladser.

Biltema kører eget løb

I alt vil der blive udviklet ejendomsværdier for omkring 400 mio. kr. i området. Heraf udgør Biltemas andel omkring 100 mio. kr.

"Den resterende del vil vi selv beholde i første omgang, men med mulighed for et senere salg. Projektet er indtil videre baseret på de indgåede lejeaftaler,"  siger Jan Riis Nielsen.

Daugaard Pedersen agerer som en traditionel projektudvikler, og har bl.a den tidligere ejer af virksomheden, Jan Daugaard Pedersen, med som investor til en del af projekterne, oplyser Jan Riis Nielsen.

Centerområdet kan ifølge borgmester i Roskilde Kommune, Joy Mogensen, være med til at positionere Roskilde som en attraktiv handelsby:

"Vi har historisk en stor og rig handelstradition i Roskilde og med placeringen af det nye butiksområde midt mellem Holbæk-motorvejen og Trekroner Station får de nye butikker en af de bedste beliggenheder på Sjælland i forhold til infrastruktur, siger hun. "

Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Novo-chef om jagt på nye produkter: Vi vil være mere aktive end tidligere

Søren Skou: Det er ikke spændende at læse om tariffer i aviserne

Analyse: Landbrugets tørkekrav sætter Venstre i kattepine

NNIT leverer stærkt halvårsregnskab ovenpå et flot andet kvartal

Sagsøgt amerikaner i udbyttesag købte på papiret danske aktier for 7,5 mia

"Kroppen føles fire gange tungere"

Nordea: Bavarian Nordic er klart undervurderet - bør være mindst 54 pct. højere

Søren Skou til utålmodige Mærsk-aktionærer: Vi har mange håndtag at hive i

Danske Bank er Citis favorit blandt nordiske banker