Vestas-formand er villig til at ofre indtjening for at bevare topposition
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Vestas' bestyrelsesformand, Bert Nordberg, vil kæmpe hårdt for at fastholde selskabet som verdens største vindmølleleverandør, og om nødvendigt er han er villig til at ofre noget af selskabets indtjeningsmargin på det.

Det siger han i et interview med Ritzau Finans efter selskabets generalforsamling i Aarhus tirsdag.
 "Jeg er villig til at ofre noget margin for at bevare positionen," lyder det fra Bert Nordberg direkte adspurgt om, hvorvidt han vil være indstillet på at "bruge" noget margin for at sikre ordrer og derigennem holde selskabet som etter på verdensmarkedet.

"Vi konkurrerer mod store elefanter som GE og Siemens, og det er ret fornøjeligt at være større end dem. Det betyder meget for de ansatte i selskabet," tilføjer bestyrelsesformanden.

Der er dog også grænser for, hvor meget det må "koste" på marginalen.

"Jeg vil ikke ofre alt, hvad jeg har, for at bevare den position, for det er imod min natur at indgå i dumme handler," siger Bert Nordberg.

Han forklarer, at de store spillere bliver inviteret til at sætte dagsordenen for udvikling af industrien, herunder teknologi.

"Store spillere bliver inviteret til at bygge hybridparker i Australien," nævner han som eksempel og henviser til det projekt i Australien, hvor Vestas leverer møller og et kontrolsystem til verdens første hybride projekt i større skala, hvor også et lagringsbatteri fra Tesla indgår som en del af den samlede park.

Ifølge Bert Nordberg taler "alle" i markedet om de tre store aktører, som ud over Vestas er Siemens Gamesa og GE.

"Jeg ville hade at miste den position, hvor de taler om os tre. Hvis det sker, vil det være meget bedrøveligt," siger bestyrelsesformanden.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om størrelse på eventuel bøde i hvidvask-sagen: Amerikanerne kigger på hvad banken har gjort for at rydde op

Nyt spansk bilmærke debuterer i Danmark med 300-hestes SUV

Fine fornemmelser i Dolomitternes dronning

Franskmænd i oprør over stigende benzinpriser: En dræbt og 400 mennesker er blevet såret

Danmarks Titanic: Søren Flott vil fortælle historien om den værste skibskatastrofe i verdenshistorien

Det holder aktiechefen øje med i ugen der kommer

800 buschauffører protesterer mod stramme tidsplaner og færre ruter: Det rammer ikke de velbjærgede men dem med tyndslidt tegnebog

Kristian Jensen om reformstop: Vi er stødt på en mur og må finde andre veje frem

Kom med på to afbud: Nu er Morten Løkkegaard EU-spidskandidat