Norwegian vil sælge flere nye aktier efter emission med stor rabat
Det norske luftfartsselskab Norwegian har solgt aktier for 1,3 mia. norske kr. i en rettet emission. Nu vil selskabet sælge aktier for yderligere 200 mio. norske kr.
Foto: Free/Norwegian Air Shuttle
Virksomheder Af
Det norske lavprisluftfartsselskab Norwegian har gennemført den emission, som selskabet flagede for tirsdag.

Salget er sket med stor rabat i forhold til tirsdagens lukkekurs, og samtidig vil Norwegian nu sælge endnu flere aktier til samme lave kurs, fremgår det af en meddelelse fra natten til onsdag.

Det sker, efter at den første emission blev overtegnet, oplyser Norwegian.

I alt har Norwegian gennem sin rettede emission solgt aktier med et bruttoprovenu på 1,3 mia. norske kr. til en kurs på 155 norske kr. Norwegian-aktien sluttede tirsdag i 171,60 norske kr., og dermed svarer prisen på de nye aktier til en rabat på hele 9,7 pct.

Efterfølgende har Norwegian besluttet, at selskabet vil sælge op til yderligere knap 1,3 mio. aktier til samme kurs, hvilket skal give et bruttoprovenu på maksimalt 200 mio. norske kr.

Det salg sker med fortegningsret for eksisterende aktionærer, som dermed får mulighed for at få andel i de nye og billigere aktier, oplyser Norwegian, der venter, at salget vil være afsluttet den 22. maj. Tilbudsperioden starter efter planen den 3. maj.

Høje brændstofpriser og svingende valutaer skaber pres

Den store kapitaludvidelse i Norwegian sker for at understøtte de markante vækstplaner, som luftfartsselskabet er i færd med at udføre, og som de seneste år har udvidet kapaciteten ganske markant.

Pengene skal bruge til at løfte selskabets konkurrenceevne og beskytte de nuværende og fremtidige investeringer, fortalte Norwegian i den første meddelelse onsdag, hvor det første aktiesalg, som nu er gennemført, blev meddelt.

Selskabet venter, at vækstplanerne skal toppe i andet kvartal 2018, og derfor er en ekstra kapitalpolstring nødvendig.

I forbindelse med meddelelsen om aktiesalget fortalte Norwegian også, at første kvartal har været særdeles udfordrende for selskabet, idet højere brændstofpriser og en kraftigt styrket euro har ramt indtjeningen.

Norwegian estimerer, at omsætningen i første kvartal steg til 7,1 mia. norske kr. fra 5,4 mia. norske kr. i den tilsvarende periode sidste år, hvilket afspejler den kraftigt øgede kapacitet.

Omvendt er driftsresultatet (EBITDA) faldet til et underskud på omtrent 2 mia. norske kr. fra et minus på 1,3 mia. norske kr. i første kvartal året før. Det har givet et underskud før skat på 2,6 mia. norske kr. mod et minus på 1,8 mia. norske kr. et år tidligere, oplyste Norwegian tirsdag.

Omkostningerne til brændstof har været så høje, at selskabet samtidig også nu løfter prognosen for enhedsomkostningerne i hele regnskabsåret en smule.

Ifølge Norwegian har brændstofpriserne i 2018 hidtil været cirka 12 pct. højere, end selskabet havde indregnet i sin prognose. Samtidig er euro cirka 8 pct. stærkere, end det umiddelbart var indregnet i Norwegians forventninger.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mærsks gamle smertensbarn atter i problemer: "Vi har lukket forretningen ned i en del lande"

Bjarke Ingels har tegnet et middagsstel med sine kumpaner, Jens Martin Skibsted og Lars Holme Larsen

Boligejernes nye superlån går i rekordkurs: "Det er en vild udvikling"

Søren Skou: Vi er meget tilfredse med udviklingen i storsats - det skal vise sit værd næste år

Redaktionens favoritter til Copenhagen Cooking

Sure investorer sagsøger Novo Nordisk for kursmanipulation - kræver 11,8 mia kr i erstatning

De store roséchampagners opgør

Aktieluk i USA: Flotte fredagsplusser - men endnu et ugeminus

Den nat det stak af for Normann Copenhagen