Henning Larsen Architects vinder to europæiske kæmpeprojekter
Rendering fra Bruxelles-projektet. Henning Larsen Architects
Virksomheder Af
Både Belfast og Bruxelles har netop valgt  Henning Larsen Architects til at udvikle deres gamle industriområder ved havnene. Muligheden for at skabe nyt liv og velstand i byerne sker med inspiration fra Københavns havnefront.

"Vi oplever en stor efterspørgsel efter vores løsninger på de bymæssige udfordringer, som tidligere industribyer i Europa står overfor. Fra København ved vi, hvordan havneområder har et kæmpe potentiale, når det kommer til at skabe offentligt liv i en by. Vores vision for både Bruxelles og Belfast er at reaktivere de tidligere industriområder og skabe attraktive, levende fællesskaber der kommer til at bidrager til byernes økonomiske vækst og velstand," siger Jacob Kurek, partner hos Henning Larsen i en pressemeddelelse.

Med Key West-projektet i Bruxelles skal der bygges 63.000 kvm ud til byens kanalsystem med fokus på lokalt forankrede produktionsvirksomheder, boliger, uddannelse, inviterende grønne pladsrum og liv på kanalerne.

I Belfast bygges der samlet 173.000 kvm ved floden River Lagan. Her skabes der liv ved floden med havnepromenade og terrasserede landskaber, 750 boliger, hoteller, restauranter og kontorer.

Alene Belfastprojektet løber samlet set op i 3,3 mia. kr.

Designet af de to projekter er i fuld gang. Opførelsen af The Belfast Waterside begynder i sommeren 2018. Projektet udvikles sammen med Swinford Sirocco Limited og forventes at stå færdigt i sommeren 2022. Key "Key West i Bruxelles udvikles sammen med A2RC og BPI og forventes færdigbygget i 2024. 

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Samuelsen vildledte Folketinget om SAS-sag

Ny kæmpefond skal bremse dansk børsflugt

Tidligere Genmab-stifter går på børsen i New York

Vestager går i flæsket på Amazon: Kvæler kongen af nethandel de små virksomheder på platformen?

Venstre om Wammens skattemissil: "Det er så hyklerisk og utroværdigt"

Mette Frederiksen vil aflyse skattefri mobil: Pengene skal gå til udsatte børn

Nu bliver dit kørekort til en app: Regeringen vil gøre ID-beviser digitale

I mexicanske Oaxaca kan du lade guidebogen ligge derhjemme og gå på opdagelse i farvestrålende gader

Audi A6 Avant: Skønhed i stort format